Liberalul Berca sare la gâtul primarului Cârciumaru

228

Liberalul Eduard Berca, copreşedinte al PNL Târgu-Jiu, l-a ameninţat, ieri, într-o conferinţă de presă, pe edilul municipiului, Florin Cârciumaru, cu o plângere penală pentru problemele apărute la căminul liceului auto, deficienţe care ar fi lăsat unitatea de învăţământ fără autorizaţie de funcţionare. Mai mult, alesul PNL i-a cerut, public, şi demisia primarului Florin Cârciumaru, acuzându-l pe acesta de faptul că i-a susţinut în funcţii pe mai mulţi directori din cadrul Primăriei municipiului, suspectaţi de fapte de corupţie. Cârciumaru l-a considerat pe Berca drept imatur politic şi i-a transmis că demisia nu i-o pot cere decât târgujienii care l-au votat în funcţie.

Berca a susţinut că situaţia întâlnită la Primăria Târgu-Jiu este gravă, deoarece o parte dintre şefii instituţiei sunt cercetaţi penal în mai multe cauze legate de activitatea lor în funcţie. Liberalul i-a enumerat pe cei cinci din conducerea instituţiei, printre care se află şi primarul Florin Cârciumaru, menţionând că respectivii nu ar mai trebui menţinuţi în funcţii, deoarece sunt bănuiţi de fapte de corupţie. Berca a pomenit-o în ecuaţie şi pe şefa Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS), Teodora Ciobanu care este arestată preventiv pentru luare de mită. “Îi cer în mod public demisia primarului Florin Cârciumaru pentru subalternii cercetaţi pe care îi apără. Avem un oraş în care, în cazul a cinci directori din Primărie, şefi de instituţii din subordinea Primăriei sau a Consiliului Local planează suspiciuni de corupţie. Nu cred că există în altă parte o situaţie ca la Târgu-Jiu şi toate aceste fapte au fost girate de Florin Cârciumaru. Respectivii ar trebui măcar să fie suspendaţi din funcţii. Este vorba despre şeful Serviciului Investiţii, Raul Chiriac, fostul director al Centrului de Cultură «Constantin Brâncuşi», Adina Andriţoiu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială, Teodora Ciobanu, secretarul instituţiei, Grigore Jianu şi, bineînţeles, primarul însuşi. Teodora Ciobanu a gestionat unul dintre cele mai importante bugete din cadrul direcţiilor din Primărie, acum e acuzată de luare de mită”, a spus Eduard Berca.

Cârciumaru nu îl ia în calcul pe Berca
Edilul Florin Cârciumaru i-a replicat consilierului spunând că nu se aştepta la o astfel de solicitare din partea reprezentantului PNL, punctând că cei care sunt îndreptăţiţi să îi ceară demisia sunt cetăţenii din Târgu-Jiu.
“Sincer, nu mă aşteptam din partea domnului Berca la o asemenea solicitare, se consideră un om politic, un om matur”, a declarat Cârciumaru ştiind că între grupul PSD şi cel PNL din CL Târgu-Jiu există un conflict de opinie. “Cei care sunt îndreptăţiţi să îmi ceară mie demisia sunt cetăţenii din Târgu-Jiu, cei care mi-au dat votul de încredere de atâţia şi atâţia ani”, a completat Cârciumaru.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here