Liberalii vor trecerea Cinematografului “Sergiu Nicolaescu” în domeniul public

247

Consilierii municipali ai PNL Târgu-Jiu au depus, vineri, un proiect de hotărâre prin care solicită transferarea imobilului Cinematografului “Sergiu Nicolaescu” din domeniul public al statului, în domeniul public al municipiului Târgu-Jiu. Demersul este motivat de faptul că în acest imobil se pot desfășura, după aprobare, și un alt gen de evenimente cultural-artistice, pe lângă cele cinematografice.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Grupul consilierilor locali PNL Târgu-Jiu, motivul pentru care acest proiect a fost depus este acela că în municipiu, în acest moment, nu există nicio sală cu avizele necesare în care să se desfăşoare activităţi cultural-artistice, în schimb, săli de cinematograf sunt mai multe, în incinta mall-ului.
“Sala ar putea fi folosită pentru activităţile cultural-artistice desfăşurate de instituţiile subordonate Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu, iar cetăţenii ar avea acces mai uşor la evenimente culturale, în condiţii decente”, se menţionează în comunicat. Inaugurat în decembrie 2012, în urma modernizării fostului Cinema Victoria, cinematograful “Sergiu Nicolaescu” se află în administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF).
A.S.

1 COMENTARIU

  1. A mai ramas ceva de distrus in orasul acesta?De ce se doreste transformarea acestui cinematograf in sala de spectacole?Nu ar fi mai bine sa se puna la punct casa de cultura?Poate ca asa,nu ar fi nevoie ca un festival ca cel al Mariei Lataretu,sa aiba loc intr-un restaurant(fie el si pe insulita),unde ,in sala erau persoane cu sticlele de bere in mana.(ei se simteau in restaurant pe bun drept).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here