Liberalii lui Modrea lasă profesorii din Turcineşti fără salarii de sărbători

294

Consilierii liberali, coordonaţi de Dumitru Modrea, au lipsit nemotivat, luni, la şedinţa de CL Turcineşti, fapt care a creat o serie de probleme financiare unor categorii de persoane din comună. Pentru că pe ordinea de zi a şedinţei se afla şi o rectificare de buget, care implica acordarea salariilor pentru cadrele didactice şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap, acestea nu au cum să se mai acorde luna aceasta. Afectate sunt peste 20 de cadre didactice din Turcineşti şi încă 15 persoane cu handicap şi însoţitori ai acestora, persoanele în cauză nefiind de altfel plătite de trei luni de zile, din lipsa banilor. Şocant este că celor patru consilieri absenţi li s-au alăturat, în refuzul de a se prezenta la şedinţă, şi independentul Ion Berca, dar şi Ion Comănescu, cadru didactic, de la PP-DD.

Luni la ora 16.00 consilierii locali din Turcineşti au fost convocaţi să se prezinte la primărie pentru ultima şedinţă ordinară de CL din acest an. Deşi pe ordinea de zi se afla o rectificare de buget, care ar fi rezolvat problema salariilor cadrelor didactice din comună şi acordarea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor acestora, deja întârziate de trei luni, consilierii, şase la număr au preferat să absenteze de la şedinţă. Patru absenţi au fost aleşii PNL, conduşi de fostul viceprimar Modrea, iar doi au fost un independent şi, culmea, un cadru didactic de la PP-DD. În absenţa celor şase rectificarea nu s-a putut aproba, motiv pentru care primarul Vasile Gogălniceanu va convoca o extraordinară în ziua de luni. Edilul se aşteaptă ca aceștia să absenteze din nou, în mod intenţionat, pentru a lăsa peste 35 de persoane fără bani de sărbători.
Consilierii prezenţi la şedinţa de luni, care nu au făcut majoritate, au bănuit toţi că în spatele complotului se află, ca de obicei, Dumitru Modrea, care se pregăteşte de o nouă candidatură la Primăria Turcineşti.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here