Liberalii îl susţin pe Mircea Geoană în turul doi

460
geoanaPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, ieri că Partidul Naţional Liberal a decis să îl susţină pe liderul PSD Mircea Geoană în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, cu condiţia să se negocieze şi să se semneze un acord, care să aibă la bază principii liberale.

Crin Antonescu a anunţat că PNL a decis crearea unei majorităţi parlamentare de susţinere a unui Guvern care să fie condus de Klaus Iohannis.

Biroul Permanent Central al PNL a adoptat ieri, în unanimitate de voturi, hotărârea de a-l sprijini pe Mircea Geoană în al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor. Crin Antonescu a explicat că obiectivele majorităţii parlamentare nou create vizează scoaterea României din criza economică, politică şi morală, asigurarea stabilităţii politice şi instituţionale a României, asigurarea bunei guvernări a României bazată pe principiile competenţei, transparenţei, corectitudinii şi cheltuirii eficiente şi transparente a banului public, reformarea clasei politice prin promovarea unor lideri politici responsabili şi dedicaţi interesului public şi refacerea prestigiului internaţional al României. Liberalul şef a mai discutat şi cu UDMR despre susţinerea unui Guvern Iohannis. ,,Am să vă citesc integral o hotărâre pe care BPC a adoptat-o în unanimitate. PNL, constatând criza politică economică şi morală în care a fost adusă România de Traian Băsescu şi de Guvernul său, degradarea tot mai accentuată a condiţiilor de viaţă din România, escaladarea stării conflictuale atât la nivel instituţional, cât şi la nivelul societăţii, constatând că în turul doi al alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc pe 6 decembrie 2009 se vor înfrunta Traian Băsescu şi Mircea Geoană hotărăşte: crearea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea unui Guvern condus de Klaus Iohannis, elaborarea unui program de guvernare care să scoată România din criză şi, trei, susţinerea lui Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale în condiţiile în care se va negocia şi se va semna un acord politic bazat pe principiile fundamentale ale PNL”, a făcut public ieri Crin Antonescu.
Liberalul gorjean Dan Ilie Morega a declarat încă de luni că îl va sprijini pe Mircea Geoană dacă va cere la Bucureşti şefia Prefecturii Gorj şi a unuia dintre complexele energetice din judeţ.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here