Liberalii i-au găsit succesor primarului Troacă

294

Aleşii din Padeş au fost chemaţi, miercuri seara, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, să îşi aleagă de urgenţă un nou viceprimar, ştiut fiind faptul că edilul Mihăiţă Troacă va fi suspendat, în scurt timp din funcţie, prin ordin de prefect, în timp ce instituţia ar rămâne fără conducător. Consilierii PNL erau siguri, ieri după-amiază, că îşi vor impune alesul în funcţia de viceprimar, mai exact pe Ilie Dragoteanu, mai ales că liberalii au reuşit să rupă din rândurile PSD un consilier, dar şi să negocieze votul alesului independent, cumnat al primarului în funcţie. Întrunirea se anunţa încă de ieri după-amiază furtunoasă, în special că aleşii PSD ar fi luat în calcul chiar să boicoteze şedinţa de Consiliu Local, deşi propunerea lor pentru funcţia de viceprimar ar fi fost Mihai Argintaru, fost vice şi totodată preşedinte al organizaţiei locale social-democrate.

Într-o ediţie trecută Gorjeanul anunţa că liderii PNL Gorj, Tudor Barbu şi Dan Vâlceanu, au făcut două deplasări succesive în comuna Padeş, unde au purtat discuţii atât cu primarul fost PDL, Mihăiţă Troacă, suspendat din funcţia de conducere a PNL Padeş în urma noului statut, dar şi cu consilierii locali PNL. După ultima discuţie, participanţii s-au dus şi au servit masa chiar la localul consilierului PSD Padeş, bănuit deja de trădare, pentru care Mihai Argintaru a şi solicitat, la judeţ, excluderea respectivului din partid.
Liberalii aveau deja, încă de ieri după-amiază, sigure 6 voturi, iar cu un vot al independentului şi al consilierului PSD, luate în calcul, şi-ar fi putut impune lejer viceprimarul.

PRM, cu rol de decident
Acest lucru a panicat consilierii PSD, care au căutat alianţe atât cu aleşii PRM, doi la număr, cât şi cu independentul Pora, director al şcolii gimnaziale din localitate. Consilierii PRM-ului, din informaţiile deţinute, nu vor urma să facă o propunere pentru postul de viceprimar, rămânând imparţiali în bătălia pentru funcţia în cauză, dintre PSD şi PNL. Asta deşi, cele două voturi ale PRM ar înclina balanţa pentru una dintre cele două părţi.

PSD a preferat un boicot!
Discuţiile nu au fost astfel cele aşteptate de către liderul PSD Padeş, care a luat în calcul ca el şi aleşii PSD din CL să boicoteze şedinţa de miercuri seara.
În lipsa consilierilor PSD, patru la număr, liberalii îşi pot impune viceprimarul dorit, care va avea de fapt, după suspendarea lui Troacă, atribuţii de primar.
Până la închiderea ediţiei, rezultatul şedinţei furtunoase a CL Padeş, de miercuri seara, nu era cunoscut.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here