Liberalii gorjeni, pro Antonescu

363
Mai multe surse din cadrul organizaţiei judeţene a PNL Gorj spun că liberalii gorjeni se încadrează pe aripa Antonescu. Fără doar şi poate aceasta înseamnă implicit şi susţinerea lui Dan Ilie Morega, care de curând a primit girul din partea actualului lider naţional al PNL împotriva propunerii de detronare a sa din funcţiile deţinute.

Astfel, Crin Antonescu va primi o susţinere puternică din partea filialei de la Gorj, unde există totuşi şi voci care l-ar prefera pe contracandidatul Viorel Cataramă. Purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Ion Răuţ , spune că este normal ca liberalii de aici să-l susţină pe Crin Antonescu. Cum scandalul provocat de Ludovic Orban împotriva lui Dan Ilie Morega nu a avut sorţi de izbândă, se aşteaptă ca schimbarea lui Orban să devină o certitudine. ”Este foarte probabil ca Antonescu să-l schimbe pe Orban” declara Ion Răuţ. „Cu alte cuvinte, se poate spune că cine a fost împotriva curentului Morega a pierdut”, mai adăuga acesta.

Manta, marele perdant
După episodul Orban, acum Dan Ilie Morega îl are „pe scenă” pe Pantelimon Manta, acesta nebeneficiind de susţinere în organizaţia liberală. Ceea ce dovedeşte că fostul deputat de Gorj nu a fost asimilat de filiala liberală, trezindu-se pus la zid după ce, în momentul trecerii de la Partidul Conservator la cel Naţional Liberal fusese considerat o achiziţie redutabilă.
Clinciurile dintre preşedintele PNL Gorj şi Manta l-au trimis pe cel de-al doilea de fiecare dată către gruparea la nivel naţional pe care nu o susţine Dan Ilie Morega. „Manta e întotdeauna pe curentul perdant. Are aşa… un simţ aparte de a-l descoperi. Manta s-a dat în primă fază cu Tăriceanu şi Olteanu şi a pierdut. Apoi a trecut la manevre cu Ludovic Orban şi va pierde şi de data aceasta”, a mai declarat Ion Răuţ.
Până la Congresul Extraordinar de la Bucureşti al liberalilor mai sunt două săptămâni de zile, suficient timp pentru o posibilă împăcare dintre Manta şi Morega. Însă, aşa cum se prezintă situaţia dată nu intră în discuţie o astfel de variantă, după cum susţin mai mulţi membri ai filialei.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here