Liberalii gorjeni au sărit peste decalogul integrității pentru candidatul Moșoiu

302

Dacă decalogul PNL a fost aplicat pentru Dian Popescu, condamnat pe fond într-un dosar penal, aceleași norme de etică au fost ignorate total pentru Vasile Moșoiu, fostul primar de Drăguțești, condamnat definitiv pentru conflict de interese la un an de închisoare cu suspendare. Astfel, Moșoiu, cel pe care anul trecut copreședintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, vroia să-l excludă din partid, a fost validat drept candidat al organizației, la finalul săptămânii trecute, de către BPJ-ul filialei. Decalogul PNL prevede însă ca persoanele condamnate definitiv și cele urmărite penal să nu mai aibă ce căuta pe listele de candidați ale partidului atât la locale, cât și la parlamentare.

Decalogul PNL nu are niciun fel de valoare, a demonstrat-o la finalul săptămânii trecute BPJ-ul organizației de la Gorj care nu numai că a ignorat normele de etică în cauză care obligau partidul să-l excludă pe Vasile Moșoiu, ci l-au validat chiar candidat al organizației. Moșoiu, cu o condamnare la activ, și alt dosar pe rol, dat jos de Prefectura Gorj din funcție anul trecut, din cauza acestui fapt, ajunge astfel să fie considerat tot candidatul ideal al partidului, pentru localele care bat la ușă.

Barbu vede, dar nu aplică, Vâlceanu la fel!
Dan Vâlceanu, cel care cerea de zor excluderea lui Moșoiu, anul trecut, lovindu-se de refuzul senatorului Dian Popescu, care îl apăra atunci pe primar, a ajuns acum să aprobe această candidatură, evident, la inițiativa lui Tudor Barbu, cel care răspunde de vechii liberali. Barbu arată și el astfel, că ignoră total decalogul partidului pe care, nu demult, îl ridica în slăvi în mass-media locală.
„Eu văd cu ochi buni criteriile de integritate. Nu cred că e un decalog. Sunt nişte norme. Eu nu sunt vizat de criterii. Eu am plecat de la putere la opoziţie. Nu se numeşte traseism. Nu se numeşte traseism când pleci la un partid aflat în disoluţie. Traseişti sunt ăia care pleacă să îşi conserve afacerile, să câştige în afaceri, să îşi pună afacerile în funcţii. Eu am plecat la un partid fără să fie avantaje pentru mine. Traseism la PNL înseamnă să candidezi de trei ori din partea a trei partide diferite”, spunea, în decembrie, Barbu preferând să-și apere pielea, el schimbând trei partide în acest mandat de parlamentar.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here