Liberalii au sărit la orele lui Ișfan!

430

Vicepreşedintele PNL Gorj, Denisa Şuţă, a afirmat, joi, că inspectorul şcolar general, Ion Işfan, nu îşi efectuează orele pe care trebuie să le ţină la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” (CNTV) Târgu-Jiu, conform legii, punctând că acesta nu a semnat niciodată condica, iar elevii de la clasele unde predă nu îşi cunosc profesorul. Ișfan s-a apărat dându-l exemplu pe liberalul Mitescu, care când era inspector şcolar general făcea 200 de ore, era remunerat pentru acestea, deși nu făcea niciuna.

“De când a fost numit inspector şcolar general, domnul Işfan, profesor de matematică, este obligat să aibă ore la liceul pe care şi l-a ales evident, în speţă la CNTV. Conform legii, inspectorii generali şcolari trebuie să-şi păstreze o normă pentru a avea contactul cu şcoala. Este obligat să presteze între două şi patru ore pe săptămână la această şcoală. Ţin să precizez că, de când este inspector şcolar general, domnul Işfan nu a desfăşurat nicio oră în CNTV. Elevii de la CNTV care îl au profesor de matematică pe domnul Işfan nu îşi cunosc profesorul”, a declarat într-o conferinţă de presă, Denisa Şuţă, prezentând dovezi în acest sens, adică fotocopii după condicile din CNTV. “Probabil aceste ore trebuie ţinute, ele nu sunt plătite, domnul Işfan trebuie să presteze aceste ore în mod gratuit, pentru că altfel ar fi în incompatibilitate. Din informaţiile pe care le am, sunt profesori suplinitori sau profesori din CNTV care ţin aceste locuri. Sunt condici din 2016″, a completat Şuţă.

Ișfan are înlocuitor!
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, Ion Işfan, a menţionat că este adevărat că nu ajunge tot timpul la orele pe care trebuie să le efectueze la CNTV, afirmând că atunci când nu poate să meargă, un alt coleg îi ţine locul. “Eu sunt inspector şcolar general şi am într-adevăr două ore pe care le fac fără să iau bani pe ele şi sunt momente când nu pot să mă duc, pentru că nu sunt tot timpul în judeţ. Sunt momente în care nu mă duc să le fac, adică nu am cum să ajung, dar am grijă să meargă un coleg şi să facă orele respective. Nu încasez bani pentru orele pe care le fac acolo, le fac în plus, sunt ore neplătite. Mă cunosc copiii, nu e adevărat că nu mă cunosc. Ajung când pot, mă duc şi le fac, când nu pot, merge altcineva în locul meu. Eu sunt inspector şcolar general, nu sunt profesor, n-au aflat cei de la PNL până acum? Am un coleg care îmi face orele, nici el nu ia bani pe orele respective, dar i-aş ruga pe liberali să-şi aducă aminte de vremurile când era domnul Mitescu (Gheorghe Mitescu, membru PNL Gorj – n.r.) inspector şcolar general şi dânsul făcea 200 de ore, lua bani pe ele şi nu făcea niciuna”, a precizat Ion Işfan.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here