În perioada 17-20 mai 2015, un grup format din opt profesori şi elevi ai Liceul Tehnologic ,,G-ral Constantin Sandru” din Bîlta, comuna Runcu, au participat la ultima mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius ,,L’ Europe est servie”, care s-a desfăşurat la Strasbourg, în Franţa, unde împreună cu patru delegații ale unor licee din Franţa, Italia, Polonia şi Grecia au realizat un meniu european comun, obtinuţ pe parcursul celor 2 ani de activităţi, alcatuit din trei feluri de mancare, respectiv, felul I “European ravioles”: cupă cu ficat de gâscă, cu dulceaţă de ceapă, cremă de ardei şi brânză de capră*, felul II: ruladă cu sos şi paste, iar ca desert prăjitură cu castane şi spumă cu trei arome, meniu care a fost prezentat într-o manieră deosebită, pe un fond al meselor decorative cu tematică marină, celor aproximativ 100 de europarlamentari şi invitaţi ai lor, prezenţi la restaurantul Winston Churchill, din cadrul Parlamentului European, luni 18 mai 2015.
Printre oaspeţii deosebiţi, participanţi la activităţi, s-au remarcat o serie de europarlamentari europeni, printre care, putem enumera, pe domnul Marian Jean Marinescu din partea României, din partea Italiei pe domnul Alberto Cirio, din partea Greciei pe doamna Elissavet Vozemberg, din partea Poloniei pe doamna Danuta Jazlowiecka, iar din partea Franţei pe doamna Sylvie Goulard.
Pe parcursul mobilităţii, activităţile comune ale echipelor de proiect din cele cinci licee, au presupus vizitarea Parlamentului European, care a inclus trei sesiuni de lucru, respectiv o conferinţă despre rolul şi activităţile Parlamentului European, întâlniri şi dezbateri cu europarlamentari europeni, precum şi urmarirea unei sesiuni plenare a Parlamentului European.
Activităţile au continuat cu vizitarea centrului vechi al Strasbourgului ,,La Petite France’’, a castelului din Haut-Koenigsbourg, a braseriei Saint Pierre, încheindu-se cu o întâlnire de proiect a tuturor delegaţiilor participante, la Centrul Administrativ Parc Etoile, din Strasbourg, pentru evaluarea rezultatelor proiectului derulate până în prezent şi stabilirea activităţilor următoare în vederea finalizării proiectului.
Coordonator proiect, prof. Daniel Giorgi