Les’t Do It Romania “Ziua Naţională a Curăţeniei”

241

Sâmbătă, 28 septembrie 2013, Asociaţia ECO Youths, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Runcu, Grup Şcolar Industrial Tismana, Primăria şi Consiliul Local Runcu, au sărbătorit Ziua Naţională a Curăţeniei, şi în Comuna Runcu.

“Green Day” pentru că aşa au numit organizatorii această campanie, s-a desfăşurat în comuna Runcu, Valea Sohodolului, unde tinerii ECO din această comunitate şi nu numai, echipaţi cu mănuşi şi saci menajeri au participat pentru a înfrumuseţa şi ecologiza zona.
Au fost strânşi în mai puţin de 2 ore peste 70 de saci cu deşeuri, sticle, plastice, hârtii etc, saci care au fost ridicaţi de către echipa de salubrizare din localitate.
Pentru noi a fost o surpriză şi nu ne aşteptam la mobilizarea aceasta din partea tinerilor. Ţinând cont de interesele din ziua de azi ale acestora în ceea ce priveşte calculatorul, nu ne aşteptam să participe un număr aşa mare. Am fost plăcut surprinşi să realizăm că atunci când se organizează astfel de activităţi încă mai avem tineri pe care ne putem baza şi intereseul faţă de mediul înconjurător este una dintre priorităţile acestor tineri.
Activitatea s-a desfăşurat în cadrul proiectului ECO Youth, proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune, gestionat în România de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educării şi Formării Profesionale.
Sanda Simona (coordonator proiect)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here