Lemne pentru doi colegi! – Fructe şi legume, donate de elevii Şcolii Gimnaziale “Ecaterina Teodoroiu”

377

Gest impresionant făcut de elevii claselor 0-IV, respectiv V-VIII împreună cu cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu-Jiu. În cadrul programului “Săptămâna legumelor și fructelor donate” s-au strâns şi donat, fructe şi legume, copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu(C.C.S.H. Târgu-Jiu), respectiv Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu, din dorinţa de a face o faptă bună şi de a aduce bucurie în sufletul acestor copii.

Elevii claselor 0-IV, împreună cu cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” au vizitat, în această săptămână, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu, unde au venit încărcaţi cu coşuri pline cu fructe şi legume. Astfel, la Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (S.N.A.C) s-a desfășurat activitatea “Săptămâna legumelor și fructelor donate”. Cu dăruire şi bunăvoinţa de a face o faptă bună, elevii, alături de învăţătorii lor, s-au mobilizat şi au reuşit să strângă 200 Kg de fructe şi 150 Kg de legume, pe care le-au donat copiilor din cadrul C.C.S.H.Târgu-Jiu. De asemenea, tot în cadrul aceleiaşi campanii, în urmă cu o săptămână, elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”, au venit în sprijinul copiilor de la Centrul pentru Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu dăruind acestora o cantitate importantă de fructe şi legume.

Spirit de solidaritate
Coşuri cu fructe şi legume au fost dăruite, cu mare bucurie, din partea elevilor şcolii noastre şi preşcolarilor de la grădiniţele din apropierea Şcolii Gimnaziale “Ecaterina Teodoroiu”. Acţiunea de voluntariat, desfăşurată în cadrul şcolii, a fost coordonată de Livia Zamfir-director, Irina Vaculea- coordonator S.N.A.C. şi Mihaela Şcheau- coordonator activitate. Scopul acestei acţiuni a fost de a dezvolta spiritul de solidaritate al elevilor faţă de copiii aflaţi în dificultate.

Lemne de foc pentru copii nevoiaşi
Situaţia dificilă în care se află doi fraţi, elevi ai Şcolii Gimnaziale “Ecaterina Teodoroiu” nu a lăsat indiferent personalul angajat al acestei şcoli. Fiecare persoană a donat o sumă de bani, iar din donaţiile strânse s-au cumpărat lemne de foc, acestea fiind trimise, în cursul zilei de ieri, acasă la cei doi copii.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here