Lelioara Deaconu şi Ioana Călinescu nu scapă de acuzaţiile de corupţie

201

Răsturnare de situaţie în dosarul, intitulat de presă Mafia imobiliară. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis casarea sentinţei prin care fostul subprefect de Gorj, Lelioara Deaconu, soţul său, avocat şi alţi funcţionari ai prefecturii şi primăriei Târgu-Jiu, au fost achitaţi. Judecătorii Curţii Supreme au mai constatat că în mod greşit Curtea de Apel din Piteşti i-a achitat pe inculpaţi şi au dispus rejudecarea cauzei la aceeaşi instanţă.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis în 13 noiembrie, să admită recursurile formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi să dispună casarea sentinţei şi rejudecarea dosarului la Curtea de Apel din Piteşti. În urmă cu câteva luni, Lelioara Deaconu, avocatul Nicolae Deaconu, fosta şefă a Direcţiei Juridice din cadrul Prefecturii Gorj, Ioana Călinescu, şi funcţionarii Ştefan Burcheci, Georghe Ilie, Remu Stamate şi Marinela Bardan fuseseră absolviţi de orice vină de judecătorii Curtii de Apel din Piteşţi. Ei au fost acuzaţi de fapte de corupţie. Mai exact, funcţionarii din cadrul Prefecturii şi ai Primăriei Târgu-Jiu le-au ajutat pe Lelioara Deaconu şi pe Ioana Călinescu, prin acte false, să obţină suprafeţe de terenuri în zone bune ale municipiului Târgu-Jiu şi Turceni prin schimburi ireale.

Acuzaţii!
Conform rechizitoriului, cei șapte inculpați au fost trimiși în judecată de DNA în 2010 pentru retrocedări ilegale de terenuri prin comiterea mai multor infracțiuni. Faptele au avut loc în perioada 2002 – 2007. Astfel, familia Deaconu avea de primit un teren în Turceni, dar schimbul s-a făcut pentru un teren în municipiul Târgu-Jiu, iar familia Călinescu avea de primit o suprafață de pământ în comuna Scoarța și a primit tot în municipiul Târgu-Jiu, unde valoarea este mult mai mare. Funcţionarii din cele două instituţii au întocmit în fals toate documentaţiile, astfel încât să poată fi realizate schimburile.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here