Lego Technic și Lego City: construiește-ți lumea cărămidă cu cărămidă!

1057

Creată în urmă cu 92 de ani, faimoasa cărămidă daneză este în continuare un cadou preferat atemporal, în toate culorile și modelele, pentru toate vârstele.

Când te gândești la Lego, o imagine îți vine rapid în minte: cea a cărămizii colorate din plastic. Însă compania nu s-a concentrat de la început pe jucării din plastic. Inițial, în 1932, fondatorul Lego, Ole Kirk Christiansen, tâmplar de meserie, s-a axat în mod logic pe construirea de jucării din lemn. Dar când cărămida de plastic cu interblocare a fost introdusă de fiul lui, Godtfred Kirk, în anii 1950, aceasta a devenit produsul emblematic al mărcii. Care este și astăzi extrem de iubită de noi toți, indiferent de vârstă!

Îți povestim astăzi despre LEGO Technic și LEGO City, cele două linii distincte de produse Lego, fiecare cu caracteristici și teme specifice.

Lego Technic – construcții complexe

Lego Technic este o linie specială de seturi lego care se concentrează pe construcții complexe și mecanisme funcționale. Aceste seturi sunt proiectate pentru constructorii mai avansați și oferă o experiență de construcție mai detaliată și mai tehnică. Lego Technic utilizează componente speciale, cum ar fi părți mobile, motoare, pistoane și alte elemente mecanice pentru a crea modele realiste și funcționale, cum ar fi mașini, camioane, vehicule off-road, aeronave și alte mașinării. Aceste seturi sunt concepute pentru a oferi o înțelegere mai profundă a principiilor ingineriei și mecanicii. Cu toate acestea, unele seturi Lego Technic pot fi folosite de la 7 ani.

Top 3 seturi Lego Technic iubite de cei mici (și cei mari!)

  1. Avionul de marfă 42025

Școlarii, dar și adulții se vor confrunta cu cel mai mare și mai complex avion din istoria mărcii daneze. Răbdarea și precizia sunt cuvintele cheie înainte de a putea acționa maneta de control și de a vedea cum se mișcă flapsurile și restul. Motoarele Power Functions vor deschide compartimentele din față și din spate ale acestei mașini militare, care poate fi transformată în avion de marfă.

  1. Încărcător frontal Lego Technic VOLVO L350F

Proiectat în parteneriat cu profesioniștii în utilaje de construcții Volvo, acest model este fidel originalului. Este cel mai mare Technic comercializat vreodată de Lego. Așa că va trebui să aștepți ca cel mic să ajungă la 11 ani până când îl  va putea asambla. Acest încărcător de înaltă tehnologie poate fi controlat de la distanță și dispune de motoare Power Functions. Încărcătorul poate fi modificat pentru a deveni un basculant robust Volvo A25F.

  1. Mașină Lego Technic 42000 F1

Tot ce mai lipsește este sunetul inconfundabil al cabinei de pilotaj pentru a evada în lumea Formulei 1. Finețea detaliilor te face să visezi și să te simți pilot de F1. Poți deschide și capota, de asemenea, îți va plăcea tare mult și suspensia independentă 4×4. Începând cu vârsta de 11 ani, acest model poate fi motorizat cu ajutorul motorului 8293 LEGO Power Functions, care se achiziționează separat.

LEGO City – ai orașul la picioarele tale!

LEGO City este una dintre cele mai populare linii de produse LEGO, oferind seturi și accesorii care reprezintă scene și activități urbane. Tematica LEGO City include seturi care reprezintă diverse aspecte ale vieții urbane, precum clădiri, vehicule, servicii de urgență, construcții și alte elemente care pot fi întâlnite într-un oraș. Aceste seturi permit copiilor să creeze și să exploreze lumea urbană într-un mod distractiv și creativ, punându-le la dispoziție o varietate de scenarii de joc și posibilități de construcție.

Primele seturi Lego CITY au debutat în 2005 și au inclus elemente de construcție familiare, cum ar fi stații de poliție, camioane de pompieri și vehicule de construcții. De asemenea, au fost lansate semne de circulație actualizate, care le permite copiilor să construiască mai ușor străzile CITY.

În cea mai mare parte a debutului său, LEGO CITY s-a inspirat din seturile și temele care veniseră înaintea sa. Acest lucru era logic, având în vedere atracția atemporală a camioanelor de pompieri, a excavatoarelor, a camioanelor de gunoi și a mașinilor de poliție. În ciuda publicului său tânăr, modelele au continuat să prezinte tehnici de construcție mai sofisticate.

Pe măsură ce gama a intrat în anii 2010, LEGO CITY a inovat și mai mult. În 2011 a apărut o nouă gamă de seturi spațiale pentru astronauții în devenire, precum și un nou port pentru pasionații de navigație. 2012 și 2013 au adus fanii CITY în păduri și muzee. 2014 ne-a adus din nou în Arctica, o regiune pe care LEGO Group nu o mai explorase în mod explicit de la începutul secolului. Alte medii noi – cum ar fi mlaștini, munți și chiar vulcani – au urmat în anii următori, oferindu-le fanilor noi locuri interesante de explorat.

Extinderea gamei a permis fanilor LEGO să construiască orașe mai realiste, mai degrabă decât simple aglomerări de servicii de urgență. Modele precum 7633 Șantier de construcții, 7641 CITY Corner și 8403 CITY House au oferit locuri de locuit și de cumpărături, în timp ce 7747 Wind Turbine Transport a adus pentru prima dată energia regenerabilă în CITY.

În mod ironic, LEGO CITY este poate cel mai interesant atunci când iese cu totul din oraș și putem să explorăm medii îndepărtate, cum ar fi spațiul cosmic și fundul mării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here