,,Legenda” Păiuși a pierdut alegerile, dar vrea referendum! ,,De data asta vom scoate toate armele, că nu mai merge altfel”

1125

Robert Ionuț Păiuși (PSD), primarul în exercițiu al comunei Stejari, a pierdut alegerile din 9 iunie, iar acum anunță că vrea referendum pentru demiterea primarului ales, iar mai apoi organizarea unor alte alegeri. Păiuși a fost votat de 692 de alegători, iar Ion Budilică (AUR) a obținut 805 voturi, adică 52,44%. Păiuși invocă faptul că a fost învins de către contracandidatul său cu ajutorul unor votanți care au avut domiciliu provizoriu în comună. Trebuie remarcat faptul că, la Stejari, au fost 234 de votanți pe liste suplimentare, iar 113 voturi au făcut diferența între câștigător și învins.

Călcat de procurori și polițiști, cu doar două săptămâni înainte de începerea campaniei electorate și, mai apoi, implicat într-un incident, chiar în timpul campaniei, după ce a lovit cu autoturismul o femeie aflată în echipa AUR, iar drugtestul a arătat că se afla sub influența unor substanțe psihoactive, Robert Ionuț Păiuși, primarul comunei Stejari, a rămas fără susținerea liderilor social-democrați de la județ, care n-au călcat în comună pe perioada campaniei. Totuși, Păiuși se credea printre cei mai buni primari din Gorj, se vedea învingător și scria pe rețelele de socializare că a fost, este și o să fie ,,adevărata legendă politică a comunei Stejari” și că va ,,scrie o adevărată poveste de istorie”, sperând să câștige alegerile din 9 iunie.
După aflarea rezultatelor, care chiar arătau că primarul în exercițiu a intrat în legendă, pierzând alegerile la 113 voturi diferență, dar și majoritatea în Consiliul Local Stejari, Păiuși spune că, de fapt, alegerile au fost decise de votanții de pe listele suplimentare, care și-au făcut domiciliu temporar în comună, în realitate aceștia fiind din comunele învecinate.
Chiar dacă a pierdut alegerile, Păiuși rămâne în funcție cel puțin până la începutul lunii noiembrie, când îi expiră mandatul, așa că a decis să strângă semnături la nivelul comunei, în vederea organizării unui referendum pentru demiterea primarului ales, imediat după ce mandatul acestuia va fi validat.
,,Echipa mea și-a asumat acest referendum pe care o să-l ducem la bun sfârșit și cred cu certitudine că lucrurile vor sta cu totul altfel”, a afirmat Păiuși.
Primarul a fost iritat de faptul că Ion Budilică a organizat o petrecere cu sute de invitați, în pădurea Ronghia de la marginea comunei, după câștigarea alegerilor unde au fost plătite dedicații pentru învinsul Păiuși. ”Aș vrea ca comuna Stejari să dea ultima dedicație în acest referendum”, a spus primarul.
,,Am muncit prea mult pentru a renunța și pentru a pierde proiectele făcute, pentru că știm foarte bine, Partidul Social Democrat nu va mai avea niciun foarte mare interes vizavi de comuna noastră, o foarte mare parte din comuna noastră nu vor mai avea susținerea Consiliului Județean. (…) Gândiți-vă foarte bine că niciodată niciun partid nu va investi bani într-o comună care nu este aparținătoare culorii politice. Totul este politic. (…) De data vom scoate toate armele, că nu mai merge altfel, și vom trata lucrurile cu foarte mare seriozitate”, a adăugat Păiuși.
Acesta vrea să se bazeze doar pe semnăturile oamenilor care-l susțin pentru declanșarea referendumului și e convins că a fost trădat la alegerile recente de mulți din cei care pe care i-a ajutat.
Păiuși și-a făcut deja și o machetă de promovare a referendumului, având o fotografie cu sigla PSD, deși, deocamdată, nu există vreo declarație a vreunui lider social-democrat că ar susține demersul primarului comunei Stejari.

Potrivit Codului Administrativ…
Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia. Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puţin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ- teritorială. Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătura olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului. Referendumul local este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puţin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Tembelica asta a picat examenul de bacalaureat cu nota 2 (doi!). Va dati seama ce preț pun pe carte locuitorii din Stejari dacă au votat asemenea specimen? A fost inițial, parca, ales pe lista la USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here