Legea Sănătăţii nu va fi adoptată în 2012

135

medici-opertatieSpecialişti din Ministerul Sănătăţii lucrează, în această perioadă, la realizarea unui proiect al viitoarei legi a Sănătăţii. El ar trebui realizat până în vară, după care urmează să fie supus dezbaterii publice. Reprezentanţii sindicatelor din sistemul sanitar, dar şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj consideră că Legea Sănătăţii nu va fi adoptată în acest an, fiind un an electoral.

Primul care se îndoieşte că Legea Sănătăţii va fi adoptată în 2012 este liderul Sindicatului SANITAS Gorj. Acesta consideră că legea va fi adoptată de viitorul Guvern. “Ministerul Sănătăţii trebuie să organizeze consultări până prin iunie şi atunci trebuie să producă un draft care să fie pus în dezbatere publică. Părerea mea este că nu vom avea o Lege a Sănătăţii adoptată în 2012. Ea va fi adoptată de noul Guvern, după alegeri”, explică Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj.Mai mult decât atât, Popa chiar respinge ideea adoptării Legii Sănătăţii în această perioadă. “Respingem ideea adoptării Legii Sănătăţii în 2012, pentru că este an electoral, iar când se va schimba Guvernul se va dori o altă lege. Aşadar, cu siguranţă, în 2012 nu vom avea o Lege a Sănătăţii adoptată. Noul Guvern va putea adopta Legea Sănătăţii”, declară Valentin Popa.

Boeriu: „Legea se amână pentru că nu se vrea adoptarea ei acum”

boeriuŞi directorul DSP Gorj, Marius Boeriu pune amânarea adoptării acestei legi pe seama faptului că ne aflăm într-un an electoral. “Legea Sănătăţii se amână pentru că nu se doreşte să fie adoptată acum, fiind an electoral”, a precizat Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Pe de altă parte, liderul Sindicatului „Sănătatea” Gorj este de părere că nu există suficient timp pentru ca Legea Sănătăţii să fie adoptată în acest an. “Nu cred că va fi timp să fie adoptată anul acesta”, menţionează Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj. La ora actuală, la Ministerul Sănătăţii continuă consultările pentru noul proiect al Legii Sănătăţii. Deocamdată nu se ştie când va fi adoptată legea, dar este cert că până în vară trebuie să fie finalizat draftul ce urmează a fi supus dezbaterii publice.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here