Legea salarizării va fi revizuită

376

Din cauza menţinerii sumelor pentru personalul bugetar la acelaşi nivel şi creşterii numai a salariului minim brut pe ţară, s-a ajuns la suprapunerea a 23 de clase de salarizare. Astfel, lefurile pentru personalul debutant, necalificat şi o parte din cel cu studii medii şi studii superioare au acelaşi nivel. Pentru eliminarea acestor disfuncţionalităţi se va face o revizuire a legii salarizării.

În vederea eliminării disfuncţionalităţilor apărute în aplicarea Legii-cadru nr. 284/2010, este necesară revizuirea prevederilor acestei legi. La această concluzie au ajuns atât sindicatele, cât şi reprezentanţii Ministerului Muncii. „În acest sens, în data de 28.01.2015, Guvernul României a adoptat un Memorandum cu tema „Constituirea unui grup de lucru care să elaboreze un act normativ de revizuire a Legii-cadru nr. 284/2010”. În perioada următoare urmează să se constituie grupul de lucru din reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, ai Ministerului Finanţelor Publice şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, grup de lucru care ca elabora un act normativ de revizuire a Legii-cadru nr. 284/2010 şi care va avea în vedere, printre altele, eliminarea suprapunerilor salariale şi va analiza toate propunerile organizaţiilor sindicale şi patronale din sectorul bugetar”, confirmă Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.
Proiectul de act normativ de revizuire a Legii-cadru nr. 284/2010, agreat din punct de vedere financiar, va fi discutat cu reprezentanţii ministerelor de resort, precum şi cu organizaţiile sindicale reprezentative din sectorul bugetar şi va fi supus dezbaterii publice, urmând procedura privind transparenţa decizională în administraţia publică.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here