Legea pensiilor ar putea ajunge pe masa CCR

1095

Federaţia Silva, organizaţie care reprezintă peste 14.000 de silvicultori din întreaga ţară, a solicitat intervenţia Preşedintelui României şi Avocatului Poporului pentru sesizarea Curţii Constituţionale a României cu privire la proiectul de lege privind sistemul public de pensii.
Sindicaliștii au sesizat o serie de inechităţi pe care noua lege le aduce personalului silvic. Ei reclamă abrogarea posibilităţii de încadrare a anumitor locuri de muncă din silvicultură la condiţii speciale de muncă, fapt ce făcea posibilă reducerea vârstei de pensionare.
„Din statisticile existente la nivelul sectorului silvic din România, s-a constatat că speranţa medie de viaţă în silvicultură nu depăşeşte vârsta de 63 ani, fiind cea mai scăzută speranţă de viaţă a profesiei de silvicultor din statele Uniunii Europene. Aceasta vârstă este inferioară vârstei standard de pensionare, de 65 de ani, prevăzută de Legea privind sistemul public de pensii”, spun sindicaliștii.
Federaţia transmite că va susţine, în continuare, menţinerea drepturilor lucrătorilor din domeniul silvicultură, prin toate mijloacele legale, inclusiv prin organizarea unor noi acţiuni de protest.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here