Legea care nu e respectată de nicio localitate din țară

772

Legea privind angajarea unui asistent social la 300 de locuitori nu este respectată în nicio localitate din țară. Afirmația îi aparține ministrului Muncii, Raluca Turcan, care a precizat că în toate județele lipsesc oameni specializați în domeniul asistenței sociale.
„România duce lipsă de oameni specializaţi pe partea de asistenţă socială. În urma campaniei noastre (privind beneficiarii de ajutor social – n.red.), am avut un şoc să constat cu cine vrem noi să facem asistenţă socială în România.
Am constatat că în nicio localitate, deci în niciun UAT din România, nu este respectat articolul de lege în baza căruia trebuie să ai un asistent social la 300 de locuitori. În niciuna din România, şi avem o lege în vigoare”, a spus Turcan, în cadrul unei dezbateri.
Interesant este că doar aproximativ o treime din asistenţii sociali angajaţi au studii superioare în domeniu.
„De asemenea, dintre asistenţii sociali, 80% au studii superioare, 20% nu au, dar mult mai puţini, cred că aproximativ 30%, aveau studii de asistenţă socială. Deci au studii superioare, dar nu au studii de asistenţă socială. Inclusiv această parte de educaţie şi de formare trebuie să ne preocupe şi privesc cu încredere spre programul operaţional de ocupare şi incluziune şi demnitate – sunt trei componente, în cadrul a două programe operaţionale, pe care noi vom putea să le folosim eficient, cu cap şi în sprijinul celor care au nevoie”, a mai anunțat Turcan.
Cei mai vulnerabili dintre beneficiarii de ajutor social sunt bătrânii cu dizabilităţi şi familiile cu mai mulţi copii.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here