Lege! Gorjenii din 10 localități vor ieși la pensie cu doi ani mai devreme

2192

Gorjenii din 10 localități, care au avut de suferit de pe urma activităților miniere, beneficiază de reducerea cu doi ani a vârstei de pensionare. Legea a fost deja promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit legii, de noua măsură beneficiază „persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracției și preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu ori de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice și/sau de cocs metalurgic, a prelucrării țițeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a țițeiului parafinos și neparafinos, a distilării țițeiului în vederea producerii păcurii și a uleiurilor”.
Din Gorj este vorba despre localitățile: Brănești, Drăgotești, Fărcășești, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopșoru, Rovinari, Urdari și Turceni.
Amendamentul de modificare a legii pensiilor a fost depus de către deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu.
„În scurt timp, la plenul Camerei Deputaților va ajunge și legea care privește Prigoria, Roșia de Amaradia, Bustuchin, Bâlteni, Ionești și Câlnic.
Ultimele trei localități sunt menționate doar pentru clarificare deoarece oricum sunt în raza a celor 8 km de localități care apar în lege”, a anunțat Dan Vîlceanu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here