Le-a mulțumit medicilor care l-au tratat de Covid. „Aici nu există nu pot, nu știu, nu vreau. Există doar cuvântul trebuie”

1957

Profesorul de istorie Dumitru Cauc, din comuna Fărcășești, a adus public mulțumiri medicilor, asistenților și infirmierelor care l-au îngrijit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta a fost internat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Târgu-Jiu timp de 14 zile.

„Mulțumesc încă o dată pentru tot ce face personalul medical pentru oamenii bolnavi de Covid în România și în special aici, în Gorjul nostru istoric și pitoresc. Da, cadrele medicale sunt epuizate și totuși își fac datoria. Pentru ei, acum nu există nu pot! Am fost pacient la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu (…). Aici, în jur de 30 de binefăcători (medici, asistente și asistenți medicali, infirmiere, personal de întreținere) s-au luptat ca 26 de pacienți să nu piardă lupta cu boala, alții, în același loc, fiind în secția ATI, unde lupta pentru viață căpăta accente și mai dramatice”, a povestit profesorul Cauc, după externare.
Cât despre medici, istoricul Cauc spune că aceștia au fost cu adevărat vindecători ai trupului și ai sufletului. „La rândul lor, cei pe care destinul i-a împins să lucreze aici, au îmbrăcat haina jertfei de sine, a generozității și devotamentului, din mers alcătuind scenarii de ieșire din impas. După cum spunea una dintre asistentele medicale (Simona L), aici nu există nu pot, nu știu, nu vreau. Există doar cuvântul Trebuie!. (…) Unul dintre binefăcători (Liviu D.) ne spunea: Am trăit cea mai mare încercare a vieții. Să-mi pierd mama, să nu pot face nimic să o salvez, era prea mult față de cum îmi imaginasem această boală. Și atunci, din interior și din ceea ce trăisem personal, m-am întărit căci speranța mea purta de acum un singur nume: tata. (…) Acolo, după cum ne spuneau asistentele medicale (Raluca S, Emilia Z, Lili C. etc) și am simțit-o și noi, era o mare familie. Cât privește medicii, au fost cu adevărat vindecători ai trupului și ai sufletului. (…) dr. Frăguța Predescu, în al cărei salon am fost pacient, ne-a frăgezit speranța, ne-a mângâiat sufletul, iar voioșia ce se citea în manifestările sale când câștigam mici bătălii de etapă cu virusul nărăvaș ne-a fost un balsam de pus pe rană. Același aspect l-am remarcat și la ceilalți medici de acolo (Crenguța Predescu, Țîr Daniela).
Pe lângă haina sacrificiului, în care se îmbrăcaseră lucrând într-un spital de Covid, medicii din acest spital livrează atât actul vindecător necesar, cât și multă căldură sufletească, risipind temerile pacienților, dându-le speranța că în curând se vor îmbarca pe corabia lui Deucalion și vor porni spre Parnas. Fiecare dintre noi vedeam un asemenea loc predestinat fericirii noastre”, a scris profesorul Dumitru Cauc, pe pagina sa de socializare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here