Lazăr Popescu, al doilea candidat pentru funcţia de rector al UCB

407

Pagina 5Cu două zile înainte de începerea perioadei de depunere a candidaturilor pentru alegerea viitorului rector al Universităţii “Constantin Brâncuşi”, profesorul universitar Lazăr Popescu a anunţat că intenţionează să se înscrie în cursa electorală. Acesta spune că este singur şi că nu are nevoie de susţinerea nimănui, deşi Dorel Chiriţescu, primul care şi-a anunţat candidatura, este susţinut de colegii săi, Pantelimon Manta şi Onisifor Olaru, ambii liberali.

Lazăr Popescu susţine că deocamdată doar intenţionează să candideze şi că se va decide dacă îşi va depune, sau nu candidatura, în funcţie de semnalele primite: „pentru moment este o intenţie şi în funcţie de semnalele pe care le voi primi mă voi decide în privinţa candidaturii. Aş vrea să spun că, personal, consider că am o serie de soluţii pentru redresarea instituţiei, care dacă în continuare va merge la fel cum merge la ora actuală, în doi-trei ani nu este deloc greu de prevăzut că va dispărea”.

Popescu: “se impune detensionarea atmosferei”

Profesorul Lazăr Popescu este de părere că “în primul rând cred că se impune detensionarea atmosferei în universitate. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar actualul rector, cu care şi eu am avut conflicte şi nu mă feresc să spun asta, cetăţeanul Gorun Adrian a introdus o atmosferă totalmente pe aproape de teroare, un mod de conducere brutal şi primitiv. Ori, dacă ţi lumea tensionată în felul acesta, e clar că nu te mai poţi concentra din punct de vedere intelectual. În al doilea rând, tot persoana respectivă a transformat cercetarea ştiinţifică în caricatură. Să fim serioşi şi să recunoaştem că nu poţi să scrii 12 cărţi într-un an aşa cum pretinde că a scris Gorun Adrian. Nici măcar Nicolae Iorga nu reuşea performanţa respectivă. Nici măcar marele scriitor francez Honoré de Balzac nu reuşea să facă aşa ceva”. Cât priveşte programul său de management, Popescu s-a gândit la structura acestuia şi spune că nu va fi deloc stufos. “Programul de management va fi extrem de simplu, pentru că stufosul numai cei care manifestă reminiscenţe comunistoide, nu comuniste, mai merge pe stufos”, a precizat Lazăr Popescu.

Lazăr Popescu: “nu am nevoie de “cârje”!”

Lazăr Popescu nu este primul cadru universitar care îşi anunţă candidatura pentru postul de rector al Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Spre deosebire de primul, Dorel Chiriţescu, Popescu susţine că nu va fi singur în acest proces electoral. “Eu îmi anunţ candidatura singur şi merg singur; nu am nevoie de „cârje”. Oamenii aceştia, profesorii Chiriţescu, Manta şi Olaru au fost exasperaţi de deteriorarea relaţiilor umane în universitate. Poate cetăţeanul, care nu mai ştie nici el dacă e rector sau preşedintele Senatului, sau a demisionat din ambele funcţii… toate acestea demonstrează faptul că a avut un atac de panică pentru că legea nu-i permite să mai candideze la al treilea mandat de rector. Pentru Gorun Adrian nu face nimeni o lege specială în România”, a menţionat Lazăr Popescu.

Candidatul Lazăr Popescu nu se teme de contracandidaţi

Profesorul Lazăr Popescu consideră că ar putea avea şanse să câştige alegerile. În plus, acesta nu se teme de nici un contracandidat, indiferent cine s-ar afla în cursa electorală. “Şansele mele ar putea fi reale numai dacă „bolnavul vrea să se însănătoşească”. Dacă nu vrea, eu nu pot să fac bine cu forţa, nici să fiu medic. (…) Eu îi doresc succes lui Dorel Chiriţescu şi nu mă voi antrena în polemici cu el şi nici cu un alt posibil candidat. Înţeleg că doamna Luminiţa Popescu ar avea intenţia de a candida. Pur şi simplu eu îmi voi expune programul şi dacă nu voi fi bruiat şi încurcat, aşa cum prevede regulamentul concursului îmi voi face şi o scurtă campanie de prezentare a proiectului meu de management”, a mărturisit Lazăr Popescu. Trebuie precizat că Lazăr Popescu nu face parte din colectivul didactic al Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, însă legislaţia îi permite să candideze pentru funcţia de rector: “nu lucrez în interiorul Universităţii “Constantin Brâncuşi”. Lucrez într-o altă universitate, care este prima dintre universităţile private din România pe clasamentele realizate. Potrivit legii, am dreptul de a candida pentru funcţia de rector al Universităţii “Constantin Brâncuşi”, chiar dacă nu predau aici”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here