Lăutarul Dodo Lătărețu, lăsat fără arme pentru un mistreț braconat la Albeni

1134

Arma de vânătoare a interpretului de muzică populară din Runcu, Constantin Lătărețu, cunoscut și sub numele de “Dodo”, ar fi fost utilizată, săptămâna trecută, la braconarea unui mistreț la Albeni. Polițiștii au deschis un dosar penal și efectuează cercetări pentru a stabili persoanele implicate în comiterea faptei și dacă printre făptași s-ar fi aflat ori nu lăutarul Dodo Lătărețu. Cert este că armele lui Lătărețu au fost confiscate de polițiști, posesorul fiind cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Celebrul interpret de muzică populară din Runcu, Constantin Lătărețu, câştigător a numeroase premii naţionale, va trebui să le dea explicații polițiștilor care i-au ridicat armele, pentru că erau depozitate în alt loc decât cel precizat în documente. Surse din rândul anchetatorilor susțin însă, că, nerespectarea regimului armelor ar fi fost descoperită în timpul efectuării unei anchete care vizează o faptă de braconaj, la care ar fi participat, de fapt, socrul interpretului, de meserie pădurar. Mai exact, săptămâna trecută, ar fi fost împușcat un mistreț, iar animalul ar fi fost găsit în gospodăria socrilor lui Dodo Lătărețu, la Albeni.

Publicitate gratis apoi amenințări..
Lăutarul a fost chemat ulterior la fața locului, pentru a explica de ce și-a lăsat armele în altă locație. Întrebat dacă are cunoștință de faptul că ar fi fost împușcat un mistreț cu arma sa, artistul a susținut că nu știe despre ce este vorba și nu are nicio implicare în acest caz. “Nu sunt cercetat. Pur și simplu este o chestie în care eu am apărut ca martor, singura chestie a mea este că nu am avut armele acasă, că nu am avut armele în rastel, în rest nu am nicio implicare acolo, habar nu am despre ce e vorba. Ce faptă? Habar nu am! Asta ar fi chiar culmea culmilor, cum adică să fie folosite armele mele pentru braconaj. Pur și simplu nu mi s-a spus nimic. Mi s-au ridicat armele, nu mi s-a spus nimic, că s-a găsit, că nu s-a găsit sau ce s-a întâmplat. O armă a fost la bunicul meu și alta dusă de mine. Puteți să scrieți ce vreți, orice publicitate face foarte bine, credeți-mă! Armele mi-au fost ridicate, pentru că nu au fost găsite la locul indicat. Să nu mă bălăcăriți pe acolo că dacă nu va fi adevărat, va fi păcat să-mi ponegriți imaginea, pentru că eu consider că am făcut lucruri bune pentru județul acesta și pentru toată societatea”, a spus, inițial, interpretul Lătărețu, pomenind, printre altele, că are avocat. “E treaba dumneavoastră, eu vă las să faceți cum vreți, să scrieți ce vreți, prezumția mea de nevinovăție este maximă, eu fără dar și poate am un avocat care mă va apăra în caz de ceva”, a completat interpretul.

E ziua lui Dodo și nu vrea articol
“Nu aș vrea să fiu implicat într-o chestie. Nu există dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor, mi se ridică doar arma atât, dosar penal nu are cum să îmi facă. Nu există în niciun fel, că s-a tras, că nu s-a tras. Haideți să lăsăm un pic. Este simplu să inducem în eroare publicul și să mi se aducă niște acuze. Mie mi-au spus că nu e nicio problemă. Eu nu am fost acolo, nu am participat. Nu au avut nici cel mai mic dubiu despre mine. Pe mine mă amuză chestia asta”, a spus Constantin Lătărețu.
Acesta a revenit, apoi, telefonic, de mai multe ori, solicitând chiar amânarea publicării articolului pe motiv că marți este ziua lui.
Potrivit legii, armele deținute la domiciliul, reședința sau la sediul persoanei fizice sau juridice, în baza documentelor prevăzute, pot fi transferate de proprietarul lor în alt spațiu decât cel menționat în documente numai cu acordul scris al Poliției. Acesta a postat, în trecut, pe Facebook, mai multe poze în care apare cu arma în mână, dar și cu vânatul.

constantin lataretuIPJ Gorj: “Se fac cercetări”!
Un apropiat al familiei sale susține că mistrețul ar fi fost împușcat cu arma lui Dodo. “Mistrețul a fost împușcat săptămâna trecută, în comuna Albeni, a fost găsit la domiciliul părinților socrului lui Dodo, care este pădurar. Pădurarul, socrul lui Dodo, ar fi împușcat mistrețul cu pușca lui Dodo, armă care era de mult lăsată la domiciliul socrului. A împușcat mistrețul, l-ar fi dus în grădină, ar fi venit Poliția când jupuia la el, Poliția a găsit, căpățâna, apoi pielea. Porcul fusese băgat în patru saci și ascuns în magazia cu grâu. Polițiștii au găsit și carnea apoi. Atunci l-ar fi sunat pe Dodo să vină, pentru că arma era a lui. A venit și el apoi, a ridicat Poliția armele. Aveau probabil telefoanele ascultate. Înțeleg că i-ar fi luat și arma pădurarului. Ar fi tras cu a lui Dodo, pentru că avea o armă superperformantă cu lunetă, semiautomată, cu cinci gloanțe”, susține acesta, sub protecția anonimatului.
Reprezentanții IPJ Gorj au confirmat că există o anchetă în desfășurare. “Se fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii unei infracțiuni de braconaj”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Animalul, dus la DSV
“Este în cercetare. Am înțeles că este implicat un pădurar de la Ocolul Silvic Târgu-Cărbunești. Nu dețin informații în amănunt, cei de la Biroul Arme au fost la cetățean acasă, au ridicat armele, probabil pentru balistică. Este un porc mistreț braconat. Acum cine, cum, câte persoane, nu știu exact. Amănunte știe Poliția, însă fapta este reală. Nu știu dacă interpretul a fost acolo, am înțeles că arma lui ar fi fost acolo. Au fost ridicate arme de la fața locului. E posibil să mai fie și alte persoane implicate, trebuie așteptat rezultatul. Cert este că animalul a fost dus la DSV pentru investigații și au fost ridicate arme”, a declarat Nicolae Tonca, șeful Asociaţiei Judeţene de Vânători şi Pescari Sportivi.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

  1. La Multi Ani!….Dodo e nevinovat sunt sigur…n-a impuscat nimic in viata lui…nici macar nevasta…(fosta)….altii sunt braconierii…( si la fosta)….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here