Laurian Stănchescu, susţinut de interpreta de muzică populară Elena Moisescu

153

stanchescu semnaturi (4)Poetul Laurian Stănchescu continuă, la Târgu-Jiu, campania de strângere de semnături numită „Pe urmele lui Brâncuşi”. Poetul doreşte ca, alături de gorjeni dar şi de restul românilor, să sensibilizeze autorităţile franceze în demersul său de a aduce rămăşiţele pământeşti ale lui Brâncuşi la Hobiţa.

De data aceasta poetul nu a venit singur ci alături de interpreta de muzică populară Elena Moisescu, hunedoreancă. Aceştia au mers împreună la Poarta Sărutului unde au continuat să strângă semnături.

Campania a luat naştere din dorinţa poetului de a aduce la Hobiţa rămăşiţele lui Brâncuşi. Pe un tricou pe care a imprimat portretul titanului, Stănchescu a trecut şi următoarele cuvinte: „Mor cu inima tristă pentru că nu mă pot întoarce în ţara mea”. „Am pus pe un tricou nişte cuvinte extrem de dureroase pe care le-a spus Brâncuşi în Biserica Română de la Paris. Şi numai pentru cuvintele astea şi trebuie să ne ducem spre Brâncuşi, să îl aducem la noi în ţară, cu tot respectul şi cu toată aprecierea mea faţă de poporul francez care a avut grijă de el atât în timpuzl vieţii cât şi după moarte”, a spus poetul. Acesta a reuşit să strângă deja câteva mii de semnături de la gorjeni, hunedoreni şi severineni, care se arată foarte deschişi la această idee.

Cântece la Poarta Sărutului

Laurian Stănchescu a venit de mai multe ori în Gorj şi în Târgu-Jiu pentru a se întâlni cu oamenii şi pentru a le spune despre ideea şi dorinţa sa. De data aceasta nu a venit singur ci alături de interpreta de muzică populară Elena Moisescu. „M-am alăturat cu tot dragul domnului Stănchescu în demersul său, pentru că nu pot să spun decât că este un lucru extraordinar, un lucru de suflet, de măreţie, de frumuseţe, nobleţe. Brâncuşi a fost, este şi rămâne chiar şi după moarte mea, o să îl port în suflet acolo sus, în ceruri, fiu de ţăran, pentru că el mereu s-a considerat fiu de ţăran”, a spus hunedoreanca. Elena Moisescu a fost prezentă, zilele trecute, şi la Drobeta Turnu Severin. „Şi-a iubit foarte foarte mult poporul, ţara, neamul. Şi de asta am venit aici alături de Laurian Stănchescu, să îi stâmpărăm dorul lui Brâncuşi. Ăsta a fost scopul şi am venit din Ţara Haţegului şi am cântat aici, la Poarta Sărutului, un cântec extraordinar, istoric, plin de patriotism, „Cântecul lui Avram Iancu”. Cu drag l-am interpretat”, a mai spus interpreta, care a cântat la Poarta Sărutului şi care, în tot acest timp, a fost îmbrăcată în costum popular.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here