Laurențiu Răuț: “Nu voi fi o marionetă!”

371

După câteva zile în care n-au comentat în niciun fel cele întâmplate la ședința avută cu finanțatorii, Laurențiu Răuț și Radu Stroescu au susținut o conferință de presă în care și-au anunțat demisiile.

Nimic din cele întâmplate în ultimele zile nu a făcut ca decizia celor doi să se schimbe, așa că Laurențiu Răuț a fost primul care a anunțat despărțirea de clubul pe care l-a condus vreme de aproape un an: “Nu m-am gândit că voi găsi atâta reticienţă în momentul când vrei să faci performanţă. Ideile pe care le-am avut în ceea ce priveşte performanţa la acest club nu coincid cu cele ale conducerii. Am decis să ne vedem fiecare de drumul lui. Nu sunt laş, mă consider o persoană cu o coloană dreaptă. Cât timp nu mi se respectă munca, cât persoanele din conducere nu au încredere în mine, nu voi fi o marionetă. Tot ce am făcut a fost prin muncă, iar dacă cineva a crezut că m-a pus în funcţie pentru anumite interese s-a înşelat amarnic. Le doresc succes celor care vin la Energia, în continuare voi veni la sală la meciuri”, a fost anunțul făcut de Laurențiu Răuț, de acum fost președinte al Energiei. Pe același calapod a fost și decizia luată de Radu Stroescu: “Am purtat discuţii cu conducerea şi cu anumiţi susţinători de baschet şi oarecum finanţatori şi ni s-a explicat în ce condiţii trebuie să lucrăm, dar nu eram pe aceeaşi lungime de undă. Au fost discuţii contradictorii şi s-a ajuns la final de drum. În viaţa unui antrenor, jucător sau preşedinte, ajungi să te desparţi şi de locul pe care îl iubeşti”, a declarat și cel care a fost în ultima vreme președinte de secție și antrenor la echipa de baschet a Energiei.

Doreau să renunțe la unii jucători
Scânteia care a aprins butoiul cu pulbere de la Energia a fost ideea celor doi președinți demisionari și a antrenorului Aleksander Todorov de a renunța la unii dintre jucători, iar printre aceștia, deși nu i s-a pronunțat numele, se află americanul Louis Darby. Chiar dacă acesta a reprezentat unul dintre cei mai importanți jucători ei echipei gorjene, să pui problema despărțirii de un președinte sau de un antrenor, doar de dragul unui jucător, fie el și extrem de spectaculos și pe placul publicului, este un mod greșit de a privi profesionist lucrurile. Un exemplu perfect pentru cei care au pus problema de genul “ori, ori” este cel oferit de Barcelona, care s-a despărțit de Ronaldinho chiar dacă acesta oferise clubului catalan trofee așa cum Darby nu o va face niciodată pentru vreo echipă, iar sute de milioane de fani erau la picioarele brazilianului. Atâta vreme cât poți să pui un în loc ceva mai bun, publicul va aprecia acest lucru.

Răuț nu exclude revenirea
Laurențiu Răuț și-a prezentat demisia păstrând însă deschisă și o portiță pentru a continua munca la clubul gorjean, însă doar în condițiile în care proiectul său va fi acceptat de cei din Consiliul de Administrație: “Decizia de a renunţa a fost luată de mine, nu avea rost să continuăm cât ideile sunt total diferite între viziunea mea şi a altora. Nu vreau să arunc cu nămol în nimeni, e decizia mea şi vreau să fie respectată. Este posibil să revenim la Energia, dar doar dacă ne lasă să facem ce gândim. Noi am avut proiect, conducerea îl ştie, iar dacă ne lasă să ne facem proiectul vom reveni”, a declarat Răuț. Totuși, tot acesta a menționat că este greu de crezut că va reveni în funcție precizând că are semnale că deja s-ar fi pornit discuțiile cu cei care să-i înlocuiască în funcții.

FIBA are nevoie de confirmări
Energia Rovinari va participa în noua ediție a Cupei EuroChallenge, iar dacă pentru campionat și Cupa României timpul are încă răbdare cu echipa gorjeană, acest lucru nu se întâmplă cu FIBA. “Cu cât se tărăgănează mai mult, cu atât situaţia, va fi mai îngreunată la echipă. Trebuie urmaţi anumiţi paşi pentru a juca în Europa, trebuie nişte acte semnate, nişte persoane trecute acolo, nişte bani depuşi ca şi garanţii. Lucrurile se complică. Cu cât se lungeşte treaba e greu de realizat aceşti paşi”, a declarat Laurențiu Răuț. În următoarele zile, clubul gorjean trebuie să achite taxa de înscriere în competiție și să dea asigurări că poate îndeplini toate cerințele participării în Cupa EuroChallenge. În altă ordine de idei, parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu a fost curățat în aceste zile pentru a se aplica noi marcaje în conformitate cu cerințele FIBA pentru meciurile de baschet ce se desfășoară sub egida sa în Cupele Europene.

“Alături de antrenorul Todorov şi Radu Stroescu am încercat să schimbăm ceva la echipă, dar nu toată lumea a fost de acord cu schimbările. Şi atunci alegerea a fost clară, ori noi, ori respectivul. La discuţii am fost noi trei, Radu, eu şi antrenorul. A mai fost o persoană care face parte din Consiliului Director, una care face parte din club, domnul director (nota red. – Laurențiu Ciurel)”, Laurențiu Răuț, ex-președintele clubului Energia.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here