Laurențiu Chivu, definitiv, INCOMPATIBIL! A pierdut locul în Consiliul Local Rovinari!

1691

Prefectul județului Gorj a emis un ordin, în urmă cu câteva zile, prin care a constatat încetarea înainte de termen a mandatului de consilier local al lui Laurențiu Chivu, ca urmare a stării de incompatibilitate constatată de Agenția Națională de Integritate. Consiliul Local Rovinari a luat act, miercuri, 27 ianuarie a.c., de această decizie și va funcționa cu 16 consilieri, până când ProRomânia va desemna un alt consilier local, mandatul acestuia urmând să fie validat de Judecătoria Târgu-Jiu.

Laurențiu Chivu a pierdut alegerile pentru funcția de primar, în fața lui Robert Dorin Filip, în 2016, din partea PNL, iar în septembrie, anul trecut, susținut fiind de ProRomânia.
Începutul de an i-a adus însă și revocarea mandatului de consilier local, după ce a eșuat în demersul său juridic de a anula raportul prin care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) și a pierdut dreptul de a mai deține o funcție publică în următorii trei ani. În luna iulie 2018, ANI a comunicat faptul că Laurențiu Chivu este incompatibil, deoarece în perioada 27 august 2014 – 04 septembrie 2015 a deținut, simultan, funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului ,,Gheorghe Tătărescu” Rovinari, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. Raportul ANI a fost contestat, numai că, în luna noiembrie a aceluiași an, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins acțiunea prin care Chivu solicita anularea raportului inspectorilor de integritate. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, pe 26 noiembrie 2020, să respingă recursul formulat de Chivu, iar raportul ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea acestuia a rămas definitiv. Urmare a deciziei judecătorilor de la ÎCCJ, prefectul județului Gorj a emis un ordin prin care a constatat încetarea mandatului de consilier local al lui Laurențiu Chivu înainte de termen, iar ProRomânia va trebui să desemneze o altă persoană de pe lista cu aleșii locali de la Rovinari, cel mai probabil pe cumnata acestuia, Irina Eugenia Chivu.
George Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here