Laura Mihaela Sarcină abandonează instituţia! – Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, fără prim-procuror

153

deschiderePostul de prim-procuror la Parchetului Local rămâne vacant. Asta deoarece primul-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Laura Mihaela Sarcină, delegată în această funcţie deşi ea trebuia să lucreze la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj va părăsi această funcţie.

 

Aceasta a fost promovată miercuri prin decret prezidenţial pe funcţia de judecător la Tribunalul Gorj. Într-o situaţie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), din 9 noiembrie 2010, Parchetul Târgu-Jiu are postul de prim-procuror vacant, la fel ca şi posturile similare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

tribunal gorjLaura Mihaela Sarcină este prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu din anul 2006. Aceasta a fost de două ori reconfirmată pe post, în urma unor examene. Laura Sarcină, a fost prima femeie care în ultimii 15 ani a ocupat această funcţie importantă în instituţie. Anul acesta ea a fost promovată procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj dar nu şi-a onorat funcţia dorind să rămână, în continuare, prim-procuror al instituţiei de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu motivând că aici oricum nu există un personal suficient iar volumul de muncă este extrem de mare.

Miercuri însă, prin decret prezidenţial semnat de preşedintele Traian Băsescu, Laura Sarcină, a fost eliberată din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, şi din cea pe care o ocupa prin delegaţie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi a fost numită în funcţia de judecător la Tribunalul Gorj. Fosta sa funcţie se va ocupa prin concurs organizat de CSM.

Deocamdată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu este un conducător, adică procurorul-şef adjunct Ileana Enache, promovată în această funcţie în vara acestui an printr-o hotărâre a CSM.

Posturi vacante de prim-procuror

La nivel judeţean mai sunt însă şi alte posturi vacante la parchetele din Gorj. Este cazul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti şi a celui de la Novaci. Mai este vacant, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi postul de procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală. În vara acestui an, mai precis pe 17 iunie, a fost promovat şef al Secţiei Judiciare, Cristina Ciobanu, totodată purtător de cuvânt al instituţiei.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here