Laude pentru Grigoraş: “A ştiut să-şi motiveze jucătorii”

220

În ciuda eliminării suferite în preliminariile Europa League, Pandurii Tg-Jiu este în grafic ca număr de puncte în noul sezon din Liga I. Gorjenii vor cel puţin să reediteze performanţa de anul trecut, atunci când au reuşit să termine pe podium în competiţia internă. Parcursul trupei alb-albastre în primele trei runde ale campionatului este îmbucurător, având în vedere că numele grele ale Pandurilor nu sunt încă în formă maximă, iar Sânmărtean nu a debutat în tricoul noii sale echipe. Formaţia noastră a reuşit două victorii, cu Universitatea Craiova şi ACS Poli Timişoara, şi o remiză, cu Astra Giurgiu, acumulând 7 puncte. În opinia preşedintelui de la Pandurii, Narcis Răducan, principalul “vinovat” pentru aceste rezultate este antrenorul Petre Grigoraş, care a ştiut să gestioneze foarte bine perioada din startul sezonului: “A fost o victorie mare la Timişoara ne-am temut de această partidă, ţinând cont de faptul că în urmă cu 3 zile am jucat un meci important, obositor, şi cu un rezultat dezamăgitor, ceea ce a afectat moralul jucătorilor, nu numai condiţia fizică. Din fericire Petre Grigoraş a ştiut foarte bine să-şi motiveze jucătorii, au fost capacitaţi să vină la Timişoara şi, în orice condiţii, să câştige această partidă. Datorită numărului foarte mare de ocazii eu cred că nu poate fi pusă la îndoială victoria noastră. În plus am şi marcat de trei ori”.
“Toată lumea îl apreciază foarte mult pe Grigoraş, a mai lucrat cu foarte mulţi jucători din echipă şi lucrul acesta se vede în jocul nostru. Erau foarte importante aceste 3 puncte, ne bucurăm că am reuşit să câştigăm şi ne aşteaptă în continuare un program greu. De când a început campionatul am avut meciuri din trei în trei zile şi lucrul acesta se resimte”, a declarat la capătul partidei din Banat, Ovidiu Herea.

Nu se simt schimbările din lot
Deşi oficialii Pandurilor au privit cu scepticism debutul în partidele oficiale, echipa nu a acuzat lipsa omogenităţii. Pandurii a pierdut un număr mare de jucători în această vară, dar alţi fotbalişti importanţi au venit în oraşul lui Brâncuşi. Deşi nu este la punct cu pregătirea fizică, atacantul Pandurilor, George Ţucudean, a reuşit un meci foarte bun în Banat, marcând primul gol al confruntării. Un impact asemănător va avea şi Lucian Sânmărtean, crede antrenorul Petre Grigoraş: “Ştim foarte bine că şi în vară la Pandurii s-au schimbat foarte mulţi jucători importanţi, valoroşi.Valoarea lor este certă, sunt convins că ei vor creşte şi vor aduce un plus şi mai mare în etapele următoare. Îl aşteptăm şi pe Sânmărtean, pentru că este în aceeaşi situaţie. Schimbarea masivă în lotul Pandurilor, deocamdată, se pare că nu se simte atât de mult”.
Grigoraş a mai spus că este foarte mulţumit de cum au gestionat elevii săi partidele din Liga I: “Mă bucur că echipa a trecut peste şocul eliminării din Europa League, o eliminare destul de dură, am avut de făcut anumite drumuri lungi, dar până la urmă am reuşit să ne motivăm. După 3 etape, 7 puncte pentru noi sunt mai mult decât bune”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here