Lăsaţi în beznă de furia naturii

319

defileu 006Furtuna de miercuri seara a afectat mai multe localităţi din judeţ, pe care le-a lăsat fără curent electric. De asemenea, mai mulţi copaci au căzut blocând traficul sau distrugând autoturisme precum şi reţelele de alimentare cu energie electrică.

Localnicii din mai multe sate gorjene au petrecut o noapte la lumina lumânării şi a fulgerelor de afară şi asta pentru că natura s-a dezlănţuit, afectând alimentarea cu energie electrică. În mai multe localităţi au căzut copaci peste firele de înaltă şi medie tensiune, zona cu cele mai multe probleme fiind cea a Motrului. Pentru a îndepărta crengile şi copacii au fost solicitaţi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. „Miercuri seara am fost solicitaţi în municipiul Motru, pe drumul 671 B, în localitatea Horăşti unde un copac a căzut pe reţeaua electrică şi pe jumătate de carosabil. Au intervenit cinci subofiţeri din cadrul ISU Gorj precum şi nouă voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Motru”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Acesta a mai spus că tot miercuri seara, de data aceasta în municipiul Motru, pe strada Aleea stejarului, au fost, de asemenea, solicitaţi să intervină pentru a îndepărta un copac şi crengile care au căzut pe un autoturism. „Am intervenit cu cinci subofiţeri din cadrul ISU şi cu trei voluntari. Am folosit echipament specific, în ambele cazuri, cum sunt drujbe, sfori şi alte asemenea”, a mai spus Avramescu. În ambele locuri intervenţia a durat mai multe ore, până când au fost îndepărtate toate bucăţile de lemn.

Crengi rupte şi în Târgu-Jiu

În muncipiul Târgu-Jiu vijelia a smuls doar crengile unor copaci din zona Abator şi din Parcul Central. Potrivit Ramonei Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, ieri au fost toaletaţi aceşti copaci precum şi alţii, în ideea de a-i curăţa de crengile care riscă să se desprindă, la o următoare furtună. „În municipiu nu a fost nimic deosebit. Toaletăm nişte copaci ale căror crengi s-au rupt. În rest, alte probleme nu am întâlnit”, a declarat Evulescu. Au mai existat, însă, şi întreruperi de energie electrică dar, potrivit lui Dan Popescu, purtătorul de cuvânt al CEZ Distribuţie, acestea au fost remediate în scurt timp.

Noapte la lumina lumânării

În mai multe localităţi din judeţ, însă, oamenii au stat fără energie electrică aproape toată noaptea. Astfel au fost probleme în comuna Cruşeţ, Bengeşti-Ciocadia şi Samarineşti. „Seara au fost probleme în mai multe localităţi, cel mai mult a fost afectată zona Motru. Unele au fost remediate în câteva ore, dar la altele s-a lucrat toată noaptea. De dimineaţă (n.r. – ieri dimineaţă) erau raportate probleme în şase localităţi, iar acum (n.r. – ieri) încă se mai lucrează în trei dintre ele, unde au căzut mai multe fire de curent”, a declarat Dan Popescu. Acesta a mai declarat că furtuna de miercuri spre joi noaptea a făcut mult mai multe pagube decât cea de la începutul săptămânii, când alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pentru scurt timp, în foarte puţine localităţi.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here