Lăsat liber, după ce a furat din bancomate

401

Tribunalul Gorj a refuzat, ieri, să modifice o sentință anterioară prin care un tânăr din Valea Jiului fusese condamnat cu suspendare pentru că furase alături de alte două rude ale sale din bancomatele unor bănci din Târgu-Jiu.
Serviciul de Proba-țiune Hundoara a cerut instanței gorjene ca pedeapsa să fie modificată, însă cererea a fost respinsă de magistrații de la Târgu-Jiu.
„Respinge sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Hunedoara în contradictoriu cu intimatul Tală Mihai Moise, privind revocarea suspendării sub supraveghere a pedepsei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 C.pr.pen., suma de 313 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, Boban Manuela, rămâne în sarcina satului și se va avansa din fondurile Ministerului Justiției către Baroul Gorj”, se arată în verdictul instanței, care nu este definitiv.
În primăvară, Curtea de Apel Craiova a majorat pedeapsa cu suspendare dispusă împotriva lui Tală și a celor care au participat la furturile din bancomate, el fiind unul dintre membrii grupării lui „Diamant”.
Aurel Stănescu, zis și „Diamant”, a fost cel care a primit pedeapsa cea mai mare, de 4 ani și 6 luni cu executare, în timp ce Tală și un alt nepot al acestuia, Florin Daniel Codreanu, au primit câte 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, cu obligația de a presta muncă în folosul comunității. Ei au fost găsiți vinovați pentru că au blocat fantele mai multor bancomate din Târgu-Jiu pentru a fura bani, pe numele lor fiind deschis un dosar similar și la Craiova, acuzațiile ce le sunt aduse fiind aceleași.
Ei plecau seara din Valea Jiului, iar noaptea atacau bancomatele de la Târgu-Jiu, Filiași ori Craiova, blocând fantele de eliberare a banilor cu un dispozitiv numit „furculiță”.
Prejudiciul produs a fost stabilit de instanțele de judecată în dosarul cu verdict definitiv de la Târgu-Jiu la peste 8000 de lei, bani pe care inculpații s-au angajat pe parcursul procesului să îi achite, lucru care nu s-a întâmplat însă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here