Lăsat fără banii câștigați în Israel!

228

Un gorjean, care a muncit vreme de 9 luni în Israel în condiții nu tocmai prielnice, s-a întors acasă fără nici un ban, deși strânsese acolo vreo 5000 euro. Bărbatul a lucrat în construcții și a făcut greșeala ca la plecarea din Țara Sfântă să nu ia banii cu el, ci să îi bage în bagajele de cală. A pus banii, de față cu alți colegi cu care fusese la muncă, într-un geamantan în care mai avea o lampă pe gaz, obiect care ar fi putut trezi suspiciuni vameșilor. Alin Marica a ajuns la București fără probleme, dar fără bagaj, geamantanul pe care îl aștepta ajungând la Târgu-Jiu prin curierat după trei zile.

“Acolo în aeroport sunt niște controale drastice și m-au trimis de la un angajat la altul, m-au controlat și paracontrolat că nu am scăpat de ei decât cu cinci minute înainte să mă urc în avion. Pusesem banii în geamantan cu gândul să îi scot de acolo, dar nu am mai apucat și așa au ajuns la bagajele de cală. La București când am aterizat mi-au spus că s-a întâmplat ceva și că bagajul meu nu a ajuns. Al meu și al altor câtorva colegi, pentru că știu că m-am întâlnit cu ei când am depus reclamație. Geamantanul mi-a fost adus după vreo trei zile, dar culmea este că băiatul de la curierat știa că mi-a fost desfăcut și mi s-a luat din el o lampă pe gaze, o butelie, ce era, că o primisem cadou de la firma la care lucrasem și doar nu era să o las acolo”, povestește gorjeanul.
Marica a ajuns la Târgu-Jiu și a tot așteptat să îi fie rezolvată problema, dar până la urmă a trebuit să își caute un avocat. Omul se va judeca în lunile următoare cu compania prin intermediul căreia a zburat, precum și cu aeroportul Otopeni, deși reprezentanții aeroportului au menționat că ei nu au nicio implicare în treaba respectivă. Avocata Florinela Popescu a fost cea care l-a sfătuit pe păgubit să deschidă acțiune în instanță pentru a-și rezolva problemele, și ea și clientul său fiind convinși acum că banii ar fi putut să dispară mai degrabă în România decât pe aeroportul din Tel Aviv. “Există documente pentru acei bani că sunt câștigați legal, că au fost luați de la o casă de schimb valutar, că acolo nu era plătit în euro, ci în moneda națională a Israelului, și avem colegi ai clientului meu care l-au văzut când a pus banii în geamantan. Bagajul a fost adus cu folia tăiată, iar cel de la curierat, care era un simplu agent acolo, a știut să ne spună că s-a umblat în bagaj și că a fost luată butelia. Bagajul a fost desfăcut în prezența lui pentru a se face inventarul, de unde știa el că se umblase acolo?” întreabă, retoric, avocata lui Marica, bărbatul fiind acum în căutarea unei slujbe în țară pentru a avea un venit cu care să își întrețină familia.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here