Larry Turner este încrezător în ceea ce priveşte sezonul pe care-l va juca la Energia: “Totul depinde de noi!”

311

Deşi a venit ultimul la echipă şi a avut parte de un debut de coşmar, jucând doar şase minute în primul joc înainte de a acumula cinci greşeli personale contra Craiovei, Larry Turner a devenit un pilon de bază în echipa lui Constantinides, cu evoluţii apreciate în ultimele partide disputate de Energia.

Pivotul american, adus în ultimul moment de echipa gorjeană după ce Tony Woods a fost departe de pretenţiile Energiei în presezon, se felicită pentru alegerea făcută, aceea de a veni la Târgu Jiu şi a juca într-un campionat precum cel al României, unde, spune Turner, sunt destul de mulţi jucători interesanţi: “Este un nivel foarte bun, cu jucători buni și puternici sub panou, care joacă și foarte rapid. Sunt fericit cu echipa pe care o avem acum. Sper să ne îmbunătățim jocul de la meci la meci și să evoluăm cât mai bine”. Larry Turner spune că nu are probleme de adaptare la Târgu Jiu, singura sa preocupare fiind aceea de a juca baschet şi de a o face cât mai bine în tricoul echipei gorjene: “Sunt un veteran. Sunt aici pentru a juca baschet și, astfel, de ficare dată când panourile sunt ridicate și luminile aprinse, eu mă voi adapta pentru a face acest lucru”.

“Mă voi pune în folosul echipei”
Larry Turner este un pivot destul de puternic, genul de jucător care iese în evidenţă într-o echipă, însă americanul spune că mult mai important este pentru el ca echipa să câştige: “Mă trezesc în fiecare dimineață cu gândul de a câștiga meciuri și de a ajuta echipa. Nu mă gândesc niciodată să pierd. Mă voi pune în folosul echipei pentru a învinge în orice mod cu putință. Fie că voi recupera, fie că voi înscrie, important este ca, până la urmă, să câștige echipa”. Pivotul echipei gorjene nu se grăbeşte să facă un pronostic legat de ceea ce va realiza Energia în acest sezon, însă are mare încredere în echipă şi antrenor: “Cerul este o limită. Atât timp cât vom fi împreună și vom asculta de domnul antrenor, care este un conducător foarte bun, nu pot să spun că ne vom opri la jumătate sau mai sus. Totul depinde de noi”, a mai spus Larry Turner.

Încântat de jocurile din EuroChallenge
Un argument important pe care conducerea unui club îl poa-te folosi în negocierile cu jucătorii înainte de a-i transfera este prezenţa într-o cupă europeană, iar Energia a avut avantajul de a juca în acest sezon, în premieră pentru gruparea târgujiană, în FIBA EuroChallenge. Şi pentru Turner, participarea echipei în FIBA EuroChallenge a reprezentat un punct de atracţie. Americanul spune însă că nu va fi emoţionat în momentul în care noua sa echipă va debuta în această competiţie, la începutul săptămânii viitoare: “Nu am emoții. Joc baschet de foarte mult timp. Sunt încântat că voi evolua în EuroChallange. Îmi voi pune ghetele, așa cum face orice jucător, și voi intra pe teren”, a declarat pivotul Energiei.
Acesta a mai precizat că se aşteaptă ca echipa gorjeană să facă o figură frumoasă în competiţiile în care este angrenată mizând pe un grup bun: “Avem o echipă foarte bună și un grup calitativ, care joacă foarte bine împreună. Suntem de abia la început, iar sezonul este lung. Echipa va crește și va putea fi mai puternică”, a mai declarat Larry Turner.
Pivotul american are medii bune în jocurile disputate în tricoul Energiei, cu specificaţia că primul joc l-a tras în jos destul de mult. Turner are medii de 15.3 puncte și 4.6 recuperări după trei jocuri în care a evoluat pentru Energia.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here