Laptele crud, ouăle şi ciupercile de pe piaţă în atenţia inspectorilor DSVSA Gorj

601

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au înteţit controalele în pieţele agroalimentare din municipiu. Inspectorii atrag atenţia consumatorilor în ceea ce priveşte cumpărarea ouălor şi a laptelui crud, precum şi a ciupercilor vândute în pieţe.

Inspectorii din cadrul DSVSA Gorj verifică în această perioadă pieţele agroalimentare din municipiu, însă controalele vor continua şi în perioada următoare.
“La nivelul pieţelor agroalimentare din judeţ am hotărât să mărim frecvenţa controalelor. Este interzisă vânzarea ouălelor în această perioadă pentru că temperaturile sunt foarte ridicate, laptele crud este permis numai prin automatele amplasate în pieţe şi în diverse locaţii din oraş. Laptele comercializat în piaţa agroalimentară din municipiul Târgu-Jiu, piaţa centrală şi cea din 9 mai, numai din frigidere. Am luat această decizie pentru că există pericolul producerii de toxiinfecţii alimentare, sunt produse uşor perisabile. De asemenea, este important să nu fie cumpărate ciuperci de pe piaţă din flora spontană de către consumatori pentru că de-a lungul anilor au fost cazuri de otrăviri cu aceste ciuperci”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.

Drojdie, depozitată direct pe paviment
Totodată în luna mai, inspectorii au verificat în unităţi care-şi desfăşoară activitatea în următoarele domenii de activitate: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi a celor alcoolice, a altor produse alimentare, precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.
Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, controlul dăunătorilor, condiţiile de igienă şi cele de funcţionare ale unităţii. Inspectorii DSVSA Gorj au aplicat o sancţiune în cuantum de 7.000 lei pentru depistarea drojdiei depozitată direct pe paviment, recipienţi de depozitare neigienizaţi, comercializarea produselor alimentare în spaţiu neaprobat, produse alimentare preambalate nesectorizate în spaţiul de refrigerare (mezeluri şi băuturi alcoolice), nerespectarea vecinătăţilor la depozitare, etichetarea incompletă a unor produse alimentare preambalate.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here