Lapte cu probleme, la Târgu-Jiu

208

dsv facuta de mineInspectorii sanitar-veterinari gorjeni au aplicat pentru două centre de prelucrare a laptelui din municipiul Târgu-Jiu certificate de suspendare temporară a activităţii.

Două centre de prelucrare a laptelui din Târgu-Jiu s-au ales cu suspendarea activităţii pentru 30 de zile în urma unor controale efectuate săptămâna trecută de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj. Motivul invocat de aceştia în emiterea ordonanţelor este legat de neasigurarea şi nerespectarea cerinţelor structurale şi a facilităţilor prevăzute de legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare.

În urma celor peste 60 de controale efectuate în decurs de o săptămână, inspectorii sanitar-veterinari au mai constatat abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare la o pensiune turistică din Săcelu, precum şi la o unitate de fabricare şi comercializare a îngheţatei din municipiul Târgu-Jiu. În cazul acestor două s-au aplicat amenzi în valoare de 1.200 de lei.

Deficienţele constatate şi sancţionate au fost nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, dar şi depozitarea unor cantităţi mici de ouă în condiţii necorespunzătoare de temperatură.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here