Lansare cu succes a proiectului derulat de ADER pentru combaterea bullying-ului

756

Săptămâna trecută, Muzeul Județean Gorj ,,Alexandru Ștefulescu” a găzduit conferința de lansare a proiectului ,,Pasivitatea nu oprește bullying-ul”.

Proiectul este implementat de către Asociația pentru Democrație Educație Respect, în calitate de promotor, în parteneriat cu Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu și Asociația Research Network on Resources Economics and Bioeconomy din Ploiești. Activitățile din cadrul proiectului vor fi derulate în județele Gorj și Prahova în perioada 11 ianuarie – 10 iulie 2021, fiind finanțate în cadrul apelului 4 – Conştientizare privind drepturile omului şi tratament egal (ongoing), program finanțat de Granturile Spațiului Economic European și Norvegiene 2014-2021 și administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
,,Problema identificată care a condus la scrierea și dorința de a dezvolta un astfel de proiect este reprezentată de o statistică îngrijorătoare a fenomenului de bullying în școlile din România. Țara noastră ocupă locul trei în Europa ca prezență a bullying-ului în școli! Fiecare dintre noi avem puterea de a acționa în combaterea acestui fenomen din poziția în care ne aflăm: coleg, cadru didactic, părinte, vecin sau simplu spectator. Pentru a dezvolta o atitudine echilibrată și sănătoasă, inclusiv în abordarea unor probleme de acest gen, o minimă informare despre cum putem reacționa și interveni, este absolut necesară. Proiectul nostru este un adevărat suport în formarea și dezvoltarea abilităților de identificare, gestionare și combatere a cazurilor de bullying. Doar prin alegerea și promovarea unor valori sociale pozitive, fenomenul de bullying poate fi eradicat.
Sperăm ca în rezolvarea problemei identificate să avem sprijinul întregii comunități, în special a reprezentanților unităților de învățămât, iar în acest sens vă invităm să ne contactați printr-un mesaj privat să hotărâm împreună implementarea directă a proiectului în școlile din județele Gorj și Prahova!”, au transmis reprezentanții ADER.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here