Lămpăriile şi spălătoriile carierelor din Motru rămân, deocamdată, cu actualii angajaţi

463

Angajaţii de la lămpării şi spălătorii care prestează la unităţile miniere Lupoaia şi Roşiuţa vor rămâne pe actualele locuri de muncă, deşi la nivel de CEO s-a pus în discuţie desfiinţarea unora dintre posturile în cauză, dar şi transferarea salariaților la alte unităţi. Pentru angajaţii respectivi a luat poziţie însă Nicu Bunoaica, liderul de la UMC Lupoaia care susţine că cei vizaţi sunt membrii săi de sindicat, dar dar dacă nu ar fi fost el tot ar fi luat poziţie. Bunoaica a susţinut că el nu a putut rămâne impasibil la nemulţumirile angajaților respectiv, care încasează salarii de 400-500 de lei lunar, mult sub minimul pe economie.

Bunoaica, anunţat de angajaţi că vor protesta joi dimineaţa la Divizia Minieră, i-a convins cu greu pe oameni să renunţe la demersul lor, spunându-le că, personal, va avea o discuţie cu directorul Antonie. Salariaţii s-au plâns însă, că deşi ştiau că sunt liberi ieri, au fost chemaţi azi la muncă, conducerea Minprest stabilind, de urgenţă, miercuri seara, după o şedinţă la sediul unităţii, să-i recheme la treabă pe potenţialii protestatari. Muncitorii au fost presaţi să accepte o discuţie cu directorul unităţii, în timp ce liderul de sindicat le promitea calm că pe calea dialogului problema lor se va rezolva.

Giorgi a trimis la discuţii pe unul dintre subalterni
Bunoaica a avut o discuţie, în acest sens, joi dimineaţa cu directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, iar sindicalistul a fost asigurat că oamenii nu vor avea probleme cu locurile de muncă înainte de sărbători. De altfel, ieri dimineaţă, şi directorul Minprest, Gabriel Giorgi era aşteptat la o discuţie cu angajaţii în cauză de la cele două cariere. În final în faţa oamenilor s-au prezentat doi şefi de la Minprest, Giorgi nefăcându-şi apariţia printre nemulţumiţi.

Protecţie sau nu?!
Liderul Sindicatului Solidaritatea Minprest, Cosmin Bivolaru, susţine că şi el ar fi luat poziţie la auzul veştii că angajaţii se tem pentru locurile lor de muncă. ,,Salariaţii care sunt preluaţi de la fosta SNLO beneficiază conform CCM de o protecţie, în plus faţă de ceilalţi salariaţi în sensul că în caz de disponibilizări şi reducere a locurilor de muncă la Minprest ei sunt ultimii care vor pleca”, a declarat Bivolaru.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here