Lacrimi! Mamă minoră cu Covid, lăsată fără bebelușul născut de dimineață

4860

Sănătescu Raluca Elena de 17 ani, din Peșteana, a fost luată cu ambulanța în cursul nopții după ce aceasta a manifestat contracții specifice nașterii. În ambulanță, tânărei i s-a făcut un test pentru Coronavirus care a ieșit pozitiv. Urmare a acestui lucru, gravida care trebuia dusă la Spitalul 700 pentru naștere a fost întoarsă din drum și transportată, în final, la Spitalul Suport Covid de la Târgu Cărbunești.

Aici, la orele 3.00 dimineața a dat naștere unei fetițe perfect sănătoase care cântărește 2.400g. Dupa nașterea prin cezariană, mama a fost anunțată de dimineață că îi va fi luat copilul nou născut pentru că acesta trebuie dus la Secția de Neonatologie a SJU Târgu Jiu pe motiv că bebelușul nu are Coronavirus dar mama, da.

Tânăra a început să plângă și a spus că nu este de acord, ca și concubinul său, ca fetița să fie separată de mama sa. În ciuda protestelor tinerilor părinți, tatăl copilei având 21 de ani, reprezentanții spitalului au spus că nu au spațiu adecvat pentru îngrijirea bebelușilor sănătoși.

Dr.Tîrziu, managerul unității medicale, a declarat că aceasta este procedura, deoarece copilul nu poate intra in contact cu mama bolnavă. Deocamdată, fetița se afla încă în incinta unității medicale din Târgu Cărbunești.

Update: La scurt timp de la difuzarea acestei știri, managerul Spitalului Târgu Cărbunești, Dr.Constantin Tirziu, a revenit asupra deciziei de mutare a bebelușului născut în urma cu doar câteva ore. Fetița va fi mutată acum într-o rezervă și va fi hrănită cu lapte praf, tânăra mămică putând să își vadă măcar bebelușul de la distanță, fără a fi îngrijorată de starea lui. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here