Lăcrămioara Pinţea (CE Oltenia): Am notificat Transelectrica pentru închiderea a două grupuri energetice

3394

Conducerea CE Oltenia a trimis deja notificări pentru închiderea unui grup pe cărbune la termocentrala Turceni și unul la termocentrala Ișalnița, a declarat ieri Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membru al directoratului CE Oltenia, la o conferință pe teme energetice organizată de News.ro.

“Începem să implementăm acest plan. Avem planul de măsuri pe care l-am notificat, completat cu câteva lucruri noi, care înseamnă aproape 20 de echipe de proiect, aflate deja la treabă. Și nu vorbesc doar despre proiectele de investiții – acolo avem două echipe de proiect pentru fiecare tehnologie, gaz și forovoltaic, și echipa de guvernanță a procesului de investiții.  În rest, sunt echipele de proiect pentru fiecare măsură. Fiecare măsură înseamnă proiectul de închidere de capacități, și deja am notificat Transelectrica pentru două închideri, Turceni 3 (grupul 3- n.red.) și Ișalnița 8 – astea înseamnă peste 600 MW până în iulie. Este oficial, toată lumea știe, și există niște efecte care pleacă de aici în direcția eficientizării și reducerii costurilor”, a spus oficialul CE Oltenia.

Potrivit planului de decarbonare, închiderea acestor două grupuri pe cărbune, unul de 330 MW de la Turceni și unul de 315 MW de la Ișalnița, urma să aibă loc în acest an. În total, planul de decarbonare presupune închiderea a 1.605 MW instalați în grupurile pe cărbune şi ar urma să fie înlocuiți cu circa 1.300 MW în grupuri noi pe gaze și 700 MW în parcuri fotovoltaice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here