Laboratorul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a trecut cu brio de verificările RENAR

644

Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a primit acreditarea RENAR în toamna anului 2015. Anual se fac verificări în laborator, specialiștii urmărind îndeplinirea tuturor criteriilor. La recentul control RENAR nu s-a depistat nicio greșeală, potrivit medicului-șef Magda Grigorian.

 

Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost acreditat în septembrie 2015 și, potrivit reprezentanţilor spitalului, acreditarea expiră pe 16 septembrie 2019. Între timp, în fiecare an, specialiștii RENAR revin la SJU Târgu-Jiu pentru a verifica modul în care se desfășoară activitatea laboratorului. Cea mai recentă vizită s-a desfășurat în cursul acestei săptămâni. “Am avut vizita echipei RENAR, care a verificat cum se fac analizele pacienților. Este pentru prima dată când nu s-a găsit nicio greșeală. Le mulțumesc colegilor pentru eforturile pe care le depun zilnic”, a declarat dr. Magdalena Grigorian, medic-șef Laborator SJU Târgu-Jiu.

Program non stop
În cadrul Laboratorului de Analize Medicale al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu își desfășoară activitatea 3 medici, 2 chimiști, 2 biologi, 17 asistenți și un îngrijitor curățenie; de săptămâna viitoare numărul asistenților va crește, după ce se va termina concursul pentru ocuparea a două posturi vacante.

Laboratorul funcționează non stop, aici efectuându-se analize pentru pacienții de la Spital 700, Spital Pasarelă și o parte din analizele pacienților de la spitalul de pe Tudor Vladimirescu.

La ora actuală, Laboratorul de Analize Medicale al SJU dispune de aparatura necesară pentru a efectua o gamă completă de analize. Cu toate acestea, medicul șef Magdalena Grigorian confirmă faptul că periodic se fac referate pentru noi aparate medicale.

Acreditarea RENAR este menţinută cu condiţia îndeplinirii în mod continuu a criteriilor de acreditare stabilite de Asociaţia de Acreditare din România.

Analizele de sânge reprezintă una dintre modalităţile cele mai uzitate de a evalua starea de sănătate a organismului sau evoluţia unei stări patologice. Prin acreditarea laboratoarelor de analize medicale se certifică, de către organismul competent, că laboratorul şi personalul ce-şi desfăşoară activitatea sunt competenţi să efectueze determinări corespunzător cerinţelor europene şi internaţionale în domeniul calităţii.
Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here