La volan, fără permis! „Repeta” pentru școala de șoferi, când a dat nas în nas cu poliția

2010

Un tânăr de 18 ani, din municipiul Motru, a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu amânarea pedepsei pentru conducere fără permis. Băiatul urma să susțină proba practică pentru examenul auto, așa că „se antrena” pe mașina tatălui său vitreg când a fost oprit în trafic de poliție. Tânărul s-a ales cu dosar penal.

Evenimentul a avut loc în luna martie a anului trecut, pe raza comunei Slivilești. Băiatul l-a rugat pe tatăl său vitreg să-i încredințeze autoturismul pentru că urma să susțină proba practică în vederea obținerii permisului de conducere și nu stăpânea bine plecarea din rampă.
Tatăl a cedat rugăminților băiatului. După ce a condus circa 100 de metri pe drumul comunal 102, tânărul a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție.
Băiatul terminase de o lună cursurile unei școli de șoferi și urma să susțină examenul pentru permisul auto pe care l-a și promovat trei luni mai târziu de la acest incident.
Pentru că a recunoscut fapta, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul, tânărul a fost condamnat la 10 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care băiatul va trebui să respecte mai multe măsuri de supraveghere. În plus, el a fost obligat la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 30 zile, în cadrul Primăriei Municipiului Motru sau Colegiului Tehnic Motru.
„În baza art. 404 alin. 3 C. proc. pen. se va atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 88 alin. 1 și 3 din Codul penal potrivit cărora, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, acesta, cu rea-credință, nu respectă măsurile de supraveghere impuse, nu execută obligația impusă sau săvârșește o nouă infracțiune, cu intenție sau intenție depășită, instanța va revoca amânarea și va dispune aplicarea și executarea pedepsei”, a precizat Judecătoria Motru.
Și tatăl vitreg al băiatului s-a ales cu o pedeapsă similară pentru „încredințarea autovehiculului unei persoane ce nu posedă permis de conducere”. Sentința pronunțată, săptămâna trecută, de Judecătoria Motru nu este definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here