La vânătoare de puncte în Moldova

280

Pandurii a irosit în runda precedentă două puncte importante pe teren propriu, iar dacă trupa gorjeană își propune revenirea în zona de play-off, victoria la Botoșani este obligatorie.

Pentru antrenorul Edi Iordănescu, punctele cedate CFR-ului rămân pierdute și imposibil de recuperat, tehnicianul lăsându-le deja în urmă cu gândul la ceea ce se poate scoate de la Botoșani. “Nu privesc acest meci (n. red. – cel cu FC Botoșani) ca pe unul în care să ne recuperăm punctele pierdute cu CFR Cluj. Ce am pierdut nu se recuperează, nu așa văd lucrurile. Eu văd partea pragmatică, văd un necesar de puncte pe care trebuie să-l facem și orice punct în joc e important pentru a încerca să ne facem targetul. Ne propunem să scoatem cât mai mult din jocul acesta, dacă se poate să obținem toate cele trei puncte e foarte bine. Asta e ce ne vom propune și asta e ce vom urmări”, a declarat Edi Iordănescu înaintea confruntării din runda a opta. Tehnicianul gorjenilor spune că echipa a trecut cu bine peste șocul remizei din etapa trecută și are motive să privească înainte cu optimism: “A fost o repriză a doua destul de bună ca inițiativă și ca anumite momente din joc în care am pus presiune și am adus mingea în față și puteam să și marcăm. Asta dă curaj și încredere. Am mai crescut puțin nivelul celor care mai aveau de recuperat pentru că a mai trecut o săptămână peste noi și asta ne dă curaj și încredere. Eu sper să facem un joc bun și să aducem trei puncte, rămâne de văzut în ce măsură putem îndeplini acest obiectiv”, a explicat antrenorul Pandurilor.

Botoșaniul, puternică pe teren propriu
Analizând confruntarea de care elevii săi vor avea parte, Edi Iordănescu se așteaptă la un meci încrâncenat contra unei echipe arțăgoasă pe teren propriu. Antrenorul Pandurilor spune că în fotbal nu trebuie să arăți teamă și nici un respect prea mare, ci trebuie să fii determinat să câștigi în fața oricărui adversar: “Nu ne speriem de nimeni, respectăm toți adversarii, dar asta nu înseamnă că nu vrem să-i batem. Botoșaniul este o echipă care acasă are o forță de joc importantă, care are mai multă încredere acasă, o echipă agresivă, care aleargă, care se bate pentru fiecare minge și cu siguranță că nu vom avea un meci ușor. Trebuie să fim și noi mai agresivi, să ne batem pentru minge, să câștigăm duelurile. Nu se poate să mergem, să intrăm pe teren fără atitudinea pe care eu o aștept de la jucători și să vrem să câștigăm puncte. Vom avea momente de luptă, poate chiar de uzură, și trebuie să știm să ridicăm nivelul și la aceste capitole unde de multe ori am suferit și anul trecut, deși am avut niște rezultate bune în fața unor echipe foarte bune”, a mai spus Edi Iordănescu înaintea confruntării din Moldova.

Un gol i-a scos din Europa
Pandurii și FC Botoșani s-au duelat în finalul sezonului trecut pentru un loc sub soarele Europei. Moldovenii au tranșat în favoarea lor această bătălie cu o remiză obținută pe teren propriu. Cordoș a deschis atunci scorul, dar Acsinte a egalat și Pandurii a irosit șansa de a lua fața Botoșaniului în lupta pentru ultimul loc calificant în Europa League.
“Anul trecut am avut 1-0, am avut o ocazie, o situație foarte bună de a face 2-0 și de a închide jocul, dar nu s-a întâmplat asta și am plecat cu un singur punct. Acum e istorie… Altele sunt datele problemei acum. Ei și-au păstrat în mare măsură nucleul și au completat lotul cu niște jucători importanți, au încercat să ridice nivelul echipei pentru a se califica în Europa League. Ultima perioadă îmi dă speranțe, văd zi de zi, la antrenamente, că am crescut nivelul. Sunt optimist pentru un rezultat pozitiv”, a declarat Edi Iordănescu privind trecutul confruntărilor cu moldovenii, dar și aspectele ce-l fac să viseze la un succes la Botoșani.

FC Botoșani – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Municipal”, Botoșani, sâmbătă, ora 18:30
Echipe probabile:
FC Botoșani: Iliev – Patache, Plămadă, Cucu, Acsinte – Vașvari, R. Costin, Cabrera – Brata, Hadnagy, Dimitrov. Antrenor: Leo Grozavu.
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Filipetto, Momcilovic – Mrzljak, Droppa – Hora, Nistor, Nicoară – M. Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here