La Universitatea „Constantin Brâncuşi” – Mai puţine posturi, mai mulţi bani

407

liviu neamtu (1)Din toamnă, 10 posturi din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu vor dispărea. Acest lucru nu va însemna reducerea cheltuielilor, pentru că banii

din respectivele salarii vor fi acordaţi, sub formă de primă, la alţi 20 de angajaţi.

Posturile care vor fi restructurate nu sunt posturi didactice ci doar didactice auxiliare şi nedidactice, cum ar fi administrator de patrimoniu, jurist, fochist şi alte posturi. Potrivit ofiţerului de presă al UCB Târgu-Jiu, Liviu Neamţu, se are în vedere restructurarea a 7% din numărul de posturi, adică 10. Iniţial vor fi reduse şapte dintre acestea şi, dacă va mai fi nevoie, se va renunţa şi la celelalte trei. Din cele şapte, trei sunt pe studii superioare şi anume un jurist şi doi administratori de patrimoniu, iar patru sunt pentru studii medii, fiind vorba despre un fochist, un îngrijitor, un lăcătuş mecanic şi un muncitor.
Sporuri pentru unii salariaţi
Unul dintre motivele pentru care s-a hotărât renunţarea la aceste posturi este faptul că sindicatul a cerut creşteri salariale şi, pentru că nu există fonduri pentru acest lucru, s-a hotărât reducerea numărului de locuri de muncă. Mai ales că unele dintre ele, potrivit purtătorului de cuvânt al Universităţii, Liviu Neamţu, nu se mai justificau.
Banii care vor rămâne în urma posturilor reduse vor fi împărţiţi, sub formă de sporuri, la 20 de angajaţi, cadre didactice auxiliare şi neauxiliare.
Aceste sporuri vor avea valoarea cuprinsă între 5 şi 20 de procente din salariu. În ceea ce priveşte posturile didactice, lucrurile stau diferit. „Pentru activitatea didactică nu s-a pus problema de restructurări, în momentul de faţă existând chiar locuri de muncă vacante”, a spus Neamţu.
Comisie paritară pentru cei care pleacă
Posturile didactice auxiliare şi nedidactice care urmează să fie reduse au fost deja stabilite, urmând întocmirea unei comisii paritare în care se va stabili cine anume îşi va păstra locul de muncă şi cine va rămâne şomer. Potrivit lui Neamţu, angajaţii care sunt încadraţi pe posturile respective vor avea ocazia să-şi prezinte eficienţa şi rezultatele, în încercarea de a rămâne pe post.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here