La unele case de schimb valutar,

358
În urma unor controale realizate la casele de schimb valutar, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj au avut surpriza de a constata că la unele dintre punctele de lucru, deşi erau afişate mai multe monede de schimb, majoritatea dintre acestea lipseau de la vânzare.

Potrivit şefei CJPC Gorj, Mihaela Răducan, şase operatori economici cu punct de lucru în Târgu – Jiu şi Motru, care se ocupă cu schimbul valutar, au fost controlaţi, în ultimul timp. La unii dintre aceştia s-a descoperit chiar neconcordanţă între valuta pe care o afişau şi pe care, de fapt, nu o aveau la vânzare. Cel mai des s-a întâmplat că, deşi era afişat schimbul valutar în dolari, acest tip de valută să lipsească, în ciuda faptului că este o monedă foarte folosită. Astfel se face că cinci dintre ei, din care unul din Mehedinţi, cu punct de lucru în Motru, unul din Bucureşti cu punct de lucru în Târgu – Jiu şi restul târgujieni, au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 17 mii lei.
Mizerie şi nereguli
Această tematică de control a început în urmă cu două săptămâni şi viza verificarea punerii în aplicare a noii legi, care a intrat în vigoare din data de 16 ianuarie, şi care este mult mai aspră faţă de asemenea operatori economici. Au fost găsite mai multe nereguli, fiind vorba despre un control fulger, astfel încât operatorii economici nu au avut timp să ascundă sub preş mizeria din casele de schimb valutar. Unii dintre ei nu au avut timp să facă acest lucru nici la propriu, la un punct de lucru fiind găsite, pe lângă alte nereguli, şi condiţii insalubre. Din fericire, legea este acum mult mai aspră cu astfel de operatori economici, consumatorii având mai puţine şanse să fie păcăliţi.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here