La un pas de o nouă înfrângere

348

Energia nu reușește să depășească perioada de criză chiar dacă a fost numit un nou antrenor. Bozo Rudic a asistat din spatele băncii la un nou joc fără orizont al echipei pe care a preluat-o, dar în ultima secundă Energia a smuls un egal care nu o ajută foarte mult.

Cu Bozo Rudic în continuare fără drept de a sta pe banca echipei, Energia s-a chinuit mult, s-a zbătut, dar nu a reușit victoria pe care o dorea atât de mult. După un start echilibrat, Energia a preluat conducerea jocului și s-a distanțat la trei goluri de Steaua în minutul 11, când tabela indica 7-4. Lucrurile au continuat însă prost pentru Energia, care din minutul 18, când tabela arăta 10-8, și până la pauză a mai punctat doar de două ori, interval în care Steaua a revenit și a înscris de cinci ori intrând la cabine cu avantaj minim, 12-13. Echipa gorjeană a egalat la patru minute de la reluare, ba chiar a preluat din nou conducerea, 16-15 în minutul 36, dar a urmat o altă perioadă neagră de zece minute. Energia a căzut inexplicabil și în minutul 46 tabela arăta un incredibil 17-21. Trezită din pumni, Energia a găsit puterea de a reveni spectaculos, profitând și de oboseala acumulată la echipa oaspete, care a folosit în acest joc doar șapte jucători de câmp! Cu un parțial de 9-4 între minutele 46 și 58, Energia a lăsat impresia că poate termina meciul victorioasă, mai ales că Steaua dădea semne că nu poate da răspuns oboselii acumulate într-un meci destul de fizic precum a fost cel disputat sâmbătă. Deși a avut 26-25 cu două minute înainte de final, Energia a tremurat serios până în ultima secundă chiar și pentru un egal, Nistor a scos o aruncare de la 7 metri în ultima fază a partidei, iar Dediu a înscris un gol care a adus echipei gorjene un punct în clasamentul Ligii Naționale.

Rudic, mulțumit doar de atitudinea unora
Bozo Rudic s-a agitat foarte mult acolo unde a fost nevoit să stea, deasupra băncii tehnice a Energiei. Ratările exasperante ale lui Rareș Păunică și mingile pierdute mult prea ușor pe atacul echipei sale l-au făcut să se ia cu mâinile de cap neînțelegând cum poate o echipă să irosească atâtea situații favorabile. La final, antrenorul Energiei a avut de remarcat doar faptul că echipa sa a avut atitudine și s-a luptat până la final, dar și la capitolul atitudine a găsit jucători care au rămas datori: “Atitudinea este singura pentru care putem spune că suntem mulțumiți. Asta le-am spus și la vestiar, la final, că sunt mulțumit că ne-am bătut până la sfârșit. Am intrat în meci cu frică, nu am avut determinarea pe care am avut-o la antrenamente. Nu mă așteptam ca după câteva zile să se schimbe totul, dar, ca atitudine, sunt mulțumit. La unii, dar la alții… Nu știu… O să analizăm. Vreau să felicit Steaua. Nu degeaba este pe locul pe care este, e o echipă foarte bine organizată, cu disciplină, au jucat foarte bine tactic, au punctat exact unde trebuie, unde noi nu ne-am apărat bine”, a declarat Bozo Rudic.

Energia Târgu Jiu – Steaua București 27-27 (12-13)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 300
Energia: Șelaru, Țenghea – Iancu, Nistor (9), Chiruț (2), Tîrzioru (3), Țuțu (7), Șoldănescu, Păunică, Mledenciu, Enache, Giotoiu (1), Dediu (3), Stoica, Acatrinei (1), Mănescu (1). Antrenor: Bozo Rudic.
Steaua: Maskevich, Stetsyura, Dragomir – Stanciu, Grasu (3), Johannson, Szoke (7), Georgescu (1), Florea (6), Irimescu (2), Dinescu, Cian (3), Petrilă. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.
Arbitri: Octavian Fâneață / Ștefan Hendrea.

Cazul “Păunică”
Etapă după etapă, Rareș Păunică devine un adevărat caz pentru echipa gorjeană. Meciul cu Steaua a venit ca o nouă confirmare a faptului că băcăuanul este de departe cea mai mare deziluzie a campaniei de achiziții din această vară. Folosit pe întreg parcursul primei reprize, Păunică s-a remarcat doar prin ratări incredibile și o eliminare pentru proteste. Antrenorul Bozo Rudic nu știe nici el ce să mai înțeleagă din evoluțiile extremei stânga: “Eu le spuneam și în trecut jucătorilor: «Aveți respect pentru munca voastră! În primul rând pentru voi, după asta pentru adversar și nu mai ştiu ce…». Când ești cu poarta în față… Nu știu… Trebuie să muncim mai mult și la cap. Nu știu dacă e blocat la cap. La antrenamente a aruncat destul de bine. Nu știu ce să zic. Trebuie să vedem ce este și acolo”, a declarat tehnicianul Energiei la finalul partidei. Pentru Păunică se anunță vremuri grele, chiar și eliminarea sa gratuită din finalul primei reprize, pentru proteste, a căzut rău conducerii, care foarte probabil va lua măsuri și pentru acest gen de “reușite” ale extremei echipei gorjene.

Mihăilă: “Nu am gestionat bine finalul”
Tabăra stelistă a plecat mulțumită de la Târgu-Jiu cu punctul obținut în fața Energiei, asta în ciuda faptului că trupa lui Mihăilă ar fi putut obține, cu mai multă atenție, victoria. “Sunt, în principiu, mulțumit de fiecare dată când scoatem ceva dintr-un joc. Am avut un meci bun per ansamblu. Știam că vom avea un meci greu, din păcate nu am gestionat bine finalul. Aproape de final am avut un avantaj de patru goluri, dar pe o grabă inexplicabilă am pierdut un avantaj de patru goluri într-un interval foarte scurt. Acolo s-a jucat soarta acestui joc. Probabil, gestionând mai bine acel moment, am fi câștigat. Per ansamblu sunt mulțumit, băieții au dat dovadă de caracter, au demonstrat că pot juca un meci greu și în deplasare, nu cum spun unii sau alții”, a declarat Ovidiu Mihăilă la finalul partidei disputată la Târgu-Jiu.

Pe bancă la meciul cu Timișoara?
Energia și-a numit noul antrenor de două săptămâni, dar Bozo Rudic nu a putut lua loc pe banca echipei sale în niciuna dintre cele două etape scurse. Cu Rudic în tribune, Energia a pierdut categorgic în deplasare cu CSM București și a remizat acasă cu Steaua, un bilanț care face ca misiunea echipei gorjene de a prinde un loc în play-off să fie din ce în ce mai dificilă. Rudic spune că așteaptă cu nerăbdare rezolvarea problemelor legate de primirea permisului de muncă: “Cred că problema se va rezolva în această săptămână. Nu e o problemă la club, e o problemă care cred că se va rezolva. M-a afectat foarte mult faptul că nu am fost pe bancă. Și pe mine și, probabil, și pe ei, dar asta e, nu avem ce să facem. Ne pregătim pentru următorul meci”, a declarat antrenorul plav al Energiei.
Energia va juca în deplasare în etapa viitoare, în compania celor de la Poli Timișoara, din câte se pare urmând a fi vorba de un nou meci fără Rudic pe banca echipei sale.

rudic“Sunt multe chestii care nu mi-au plăcut în jocul nostru, dar eu nu renunț. Cu muncă mai multă ne vom organiza mai bine în apărare și ne trebuie mai multă concentrare și determinare și la antrenamente. O să fie mai bine! Știu la antrenament ce au făcut, știu ce pot și de aia sunt așa… Nu cer eu unui jucător ce nu poate, dar să respectăm ce am vorbit. Nimic mai mult, nimic mai puțin! Probabil acest punct obținut este unul de plecare pentru noi. După ce Steaua s-a desprins la patru goluri, iar noi am revenit, trebuie să fim mulțumiți și cu acest rezultat”, Bozo Rudic, antrenor Energia Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here