La un pas de moarte, de la câteva ciuperci

344

intoxicati 3O familie întreagă, din Văleni, Plopşoru, a ajuns duminică seara, de urgenţă, la spital, după ce a consumat ciuperci adunate de pe câmp.

Este vorba despre un bărbat, patru copii şi soţia care este însărcinată. Toţi au ajuns pe patul de spital simţindu-se foarte rău, fiindu-le făcute imediat spălături stomacale şi acordându-li-se îngrijiri medicale.

 

intoxicatiMembrii familiei Baran, din Văleni, nu s-ar fi gândit că îşi vor petrece toţi noaptea la spital, cu o intoxicaţie serioasă. Problema a început de la câţiva bureţi pe care i-au adunat de pe câmp şi din care au mâncat toţi. „Am fost pe deal după bureţi. Asta e. Am mâncat toţi, şi copiii. Suntem şase şi nevasta e însărcinată cu al şaptelea. Nu mai ştiu cât am mâncat. Mă simt foarte rău”, povestea capul familiei. Bărbatul tremura şi avea o stare de rău, deşi fusese pus la perfuzii. Alături de el, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Tudor Vladimirescu” se afla una dintre fetele sale. Ceilalţi membri ai familiei au fost transportaţi de către ambulanţă direct la Spitalul Judeţean, unde au rămas internaţi.

 

În stare gravă

 

Cei doi, adică tată şi fiică, au fost şi ei transferaţi la Spitalul Judeţean după ce li s-au acordat primele îngrijiri. „Au fost aduşi doi pacienţi, în stare gravă, având o intoxicaţie cu ciuperci. Acum sunt conştienţi şi se simt ceva mai bine. Îi transferăm la secţia medicală şi, respectiv, secţia de pediatrie de la Spitalul 700, unde vor rămâne internaţi”, a declarat Liliana Puiu Crăciun, medic Unitate de Primiri Urgenţe.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here