La un pas de Final Four

237

Energia a câştigat primul meci din 2015, a învins pentru a doua oară în acest sezon la Târgu Jiu echipa din Sibiu, însă calificarea în Final Four-ul Cupei României se joacă vineri, pe terenul celor de la CSU Atlassib.

Energia a început bine meciul cu sibienii, Watson a scuturat plasa cu o reuşită din spatele semicercului, iar primele minute au curs în favoarea elevilor lui Constantinides, însă echipa vizitatoare a trecut la comandă şi a preluat conducerea pe tabelă, scor 5-6 după 3 minute şi jumătate de joc. Echipele au mers cap la cap până cu 3 minute înaintea finalului ultimului sfert, când oaspeţii au profitat de mai multe erori ale Energiei, printre care o infracţiune de 3 secunde la Glyniadakis şi un antisportiv al lui Minea, Sibiul terminând cu un avantaj destul de mare primul sfert, scor 18-24.
Lucrurile au mers prost pentru gorjeni şi în debutul sfertului secund, iar oaspeţii au pus punct după punct ajungând să conducă cu 20-33. Avantajul de 13 puncte a început însă să se topească uşor, uşor din moment ce Glyniadakis a început să se simtă din ce în ce mai bine în perimetrul din apropierea panoului. Grecul a început să înscrie, sibienii au înţeles că le trebuie mai mult de un om pentru a-l bloca, ceea ce a însemnat spaţii mai mari pentru pătrunderile extremelor. Câteva faze spectaculoase finalizate cu slam dunk au turnat plumb în ghetele oaspeţilor, iar Energia s-a apropiat la doar trei puncte de adversar la jumătatea meciului. Un alt aspect care avea să conteze în evoluţia scorului în partea a doua a sa a fost acela că pivotul grec a început să le ofere coechipierilor şi spaţii din care să poată arunca de la distanţă fără a fi incomodaţi, însă până la pauză tirul nu s-a reglat, abia în sferturile trei şi patru începând să conteze gorjenii şi la acest capitol.
CSU Atlassib s-a distanţat din nou la opt puncte, după o reuşită de la distanţă a lui Popa Calotă, scor 42-50, dar Watson a dat tonul revenirii cu 9 puncte înscrise, el fiind acompaniat şi de Troupe şi Karpelesz, fiecare cu câte un coş de trei puncte înscris în momente importante ale jocului. Energia a jucat mult mai bine şi a reuşit să intre în ultimele 10 minute de joc cu un avantaj de 5 puncte, avantaj pe care l-a mărit apoi până la 10, scor 80-70 când mai erau de jucat ceva mai puţin de 2 minute din partidă. Oaspeţii au trecut apoi la un pressing agresiv, pressing pe care l-au mai practicat cu succes şi în alte momente ale jocului, Energia a arătat o lipsă de idei pe final de joc, iar diferenţa a scăzut ajungând ca ultima sirenă să găsească înscris pe tabelă scorul de 82-78, un scor care lasă lupta pentru calificarea în Final Four deschisă pentru returul de la Sibiu.

Calificarea se joacă la Sibiu
Antrenorul Energiei ştie că victoria din meciul tur nu contează foarte mult, poate doar ca moral, orice fiind posibil în manşa retur, de la Sibiu: „Din moment ce diferenţa nu a fost de 20-30 de puncte, e mai bine pentru noi că am câştigat la patru puncte şi nu la 7-8. Aşa, mergem la Sibiu fiind mai concentraţi, mai agresivi şi cu mai multă dorinţă de a câştiga acest meci. A fost doar prima parte a acestui meci, a doua va fi vineri, la Sibiu. Mergem acolo nu să pierdem la 3 sau la 2 puncte, ci să câştigăm acel meci! Provocarea va fi una foarte mare pentru noi pentru că o victorie ne va da calificarea în Final Four. Mergem acolo pentru a ne califica în Final Four pentru că merităm să fim acolo, suntem o echipă care jucăm bine, care acum, cu Glyniadakis, suntem mult mai puternici, astfel că vom merge acolo pentru a ne lupta pentru calificarea în Final Four. I-am văzut pe jucătorii mei puţin dezamăgiţi că nu am câştigat la 10-12 puncte diferenţă, dar le-am spus că această diferenţă de patru puncte reprezintă o presiune în plus pentru Sibiu pentru meciul viitor”, a declarat Constantinides. Şi antrenorul oaspeţilor se consideră în grafic şi încrezător în ceea ce îi va oferi meciul retur care va avea loc vineri la Sibiu: „Este un rezultat bun, aşa cum ne-am dorit înainte de meci. Chiar dacă am fi câştigat la 2-3 puncte, situaţia ar fi fost aceeaşi, poate doar puţin mai bine. Mai sunt 40 de minute de jucat la Sibiu şi aceste patru puncte nu reprezintă o diferenţă decisivă pentru calificare nici pentru o parte, nici pentru cealaltă. A fost un meci foarte tensionat, cu multe contacte, cu o luptă pozitivă. Eu m-am bucurat de această partidă, chiar dacă am pierdut-o. În acelaşi timp am fost o luptă fair play, corectă, nu au fost faulturi dure, care să provoace accidentări sau altfel de probleme. Nu ne doream acest lucru şi felicit ambele echipe pentru că au oferit un meci strâns, tensionat, dar fără accidentări. Sper că va fi un meci la fel şi la Sibiu”, a declarat antrenorul sibienilor, Miodrag Perisic.

Energia Târgu Jiu – CSU Atlassib Sibiu 82-78 (16-24, 24-19, 23-15, 19-20)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Watson (24), Troupe (13), Darby (10), Milosevic (11), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu, Sullivan (2), Karpelesz (11), Vlad, Aktaş, Glyniadakis (11). Antrenor: Antonis Constantinides.
CSU Atlassib: Pascu, Tincu, Seals (15), Păun, Calotă (8), Lăpuşte (3), Popovic (3), Johnson (9), Lee (16), Hurd (24). Antrenor: Miodrag Perisic.
Arbitri: Marius Ciulin, Alexandru Olaru, Adrian Habor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here