La UCB Târgu-Jiu, „Tehnologii energetice durabile”, proiect finalizat cu succes

397

La sfârşitul săptămânii trecute, Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a organizat Conferinţa „Tehnologii energetice durabile”, cu ocazia finalizării proiectului cu titlul Dezvoltarea unui centru regional pentru tehnologii energetice durabile  Acronim „RESENERG”. La finalul evenimentului s-a făcut şi o vizită în laboratoarele Centrului Regional pentru Tehnologii Energetice Durabile RESENERG.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a fost beneficiara finanţării nerambursabile pentru proiectul Dezvoltarea unui centru regional pentru tehnologii energetice durabile RESENERG, finanţare asigurată prin intermediul POS CCE, Axa prioritară 2 – CDI, Operaţiunea 2.2.1. „Dezvoltarea infrastructurii CD existente şi crearea de noi infrastructuri (laboratoare, centre de cercetare)”. Proiectul a fost cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, pe baza contractului de finanţare, nr. 428/21.12.2012, cod SMIS 13843, încheiat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management a Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.
Valoarea nerambursabilă a proiectului RESENERG, obţinută prin Contractul de finanţare Nr. 428 /21.12.2012 este de 7.778.915 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din FEDR a fost de 7.831.350 Lei (83%), iar valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din bugetul naţional a fost de 1.604.011 Lei (13%).

36 de luni, perioadă de implementare
Proiectul a fost implementat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în ucb1 (1)municipiul Târgu-Jiu pe o perioadă de 36 luni (decembrie 2012 – decembrie 2015), începând cu data de 21.12.2012. „Scopul proiectului a fost reprezentat de creşterea performanţelor activităţii de investigare ştiinţifică în vederea eficientizării proceselor actuale desfăşurate în industria energetică bazată pe arderea combustibililor fosili, cât şi promovarea producerii de energie regenerabilă şi valorificarea superioară a deşeurilor din industrie – componente cu impact major asupra calităţii mediului şi a vieţii din Judeţul Gorj şi din Regiunea Sud-Vest Oltenia. Obiectivul general al proiectului a fost crearea unui Centru Regional de Cercetare pentru Tehnologii ucb (2)Energetice Durabile, în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu – Facultatea de Inginerie şi Dezvoltare Durabilă în vederea diversificării activităţii de cercetare ştiinţifică a facultăţii în domeniul tehnologiilor energetice durabile prin ucb (3)modernizarea şi crearea de noi laboratoare, dotarea acestora cu echipamente performante de testare şi diagnosticare, tehnică de calcul şi aplicaţii software specializate, adecvate exigenţelor unei cercetări de vârf”, confirmă Luminiţa Popescu, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Laboratoare de ultimă generaţie
Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a organizat, vineri, 18 ucb (9)decembrie, Conferinţa „Tehnologii energetice durabile”, cu ocazia finalizării proiectului cu titlul Dezvoltarea unui centru regional pentru tehnologii energetice durabile Acronim „RESENERG”. Conferinţa „Tehnologii energetice durabile” a fost structurată pe trei secţiuni, respectiv: Energii convenţionale, Energii regenerabile, Managementul resurselor solului şi Reconstrucţia ecologică. Evenimentul a fost urmat de o conferinţă de presă şi o vizită în laboratoarele Centrului Regional pentru Tehnologii Energetice Durabile RESENERG.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here