La UCB, rectorul va fi ales prin vot

122

UCB 2Potrivit rezultatului referendumului organizat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, modalitatea de alegere a rectorului este pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a organizat, luni 27 iunie, un referendum privind modalitatea de alegere a rectorului. Scrutinul s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 4062/15.04.2011 privind metodologia-cadru de organizare a referendumului la nivel de universităţi pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului.

 

Alegere prin vot, opţiunea a 143 de alegători

IMG_0815Din cei peste 150 de votanţi, 143 au optat pentru alegerea rectorului pe bază de alegeri generale, prin vor universal, direct, secret şi egal. „Număr total de alegători prezenţi la urne a fost de 152; numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 150; un vot nul şi unul alb. Numărul total al voturilor valabil exprimate pentru opţiunea „pe bază de concurs public” a fost şapte. Numărul total al voturilor valabil exprimate pentru opţiunea „pe bază de alegeri generale prin vot universal, direct, secret şi egal” a fost 143. Urmare a referendumului, modalitatea de alegere a rectorului este pe bază de alegeri generale prin vot universal, direct, secret şi egal”, confirmă Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

La referendum au avut drept de vot 166 de cadre didactice şi 17 studenţi.

Referendumul s-a desfăşurat în Sala de lectură a Facultăţii de Inginerie, nefiind înregistrate incidente de nici un fel, totul derulându-se conform regulilor, respectându-se rigorile legii şi cele ale mediului academic.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here