La trântă cu Steaua

318

Trupa lui Antonis Constantinides are parte de un examen important, astăzi, când primeşte vizita liderului campionatului intern. Învingând în acest sezon forţe din campionate importante din Europa, Energia poate spera la un succes în faţa Stelei, chiar dacă acum sunt şapte puncte în clasament între cele două echipe.

Energia are ocazia de a-şi consolida candidatura luată la Sibiu pentru unul dintre primele locuri ale clasamentului. Adversara nu este una oarecare, însă elevii lui Constantinides au arătat în EuroChallenge că nu se mai sperie de niciun nume, fie el şi Steaua Bucureşti. „Jucăm împotriva primei echipe din ligă, credem că poziţia pe care o ocupă Steaua de la începutul campionatului şi până acum reflectă exact abilităţile şi caracteristicile acestei echipe. Pentru mine personal este corect că sunt pe primul loc acum în campionat, au avut performanţe bune şi au fost constanţi în aceste cinci luni, iar acest lucru face ca misiunea noastră de mâine (n. red. – miercuri) să fie una foarte dificilă. Pe de altă parte, jucăm pe teren propriu, se cunoaşte faptul că pe teren propriu este foarte dificil pentru oricine să câştige aici, atât în campionatul intern, cât şi în EuroChallenge”, a prefaţat Constantinides întâlnirea cu una dintre cele două echipe care şi-a asigurat deja locul în play-off, Steaua şi Asesoft fiind echipele sigure de prezenţa în sferturile de finală ale campionatului.

Defensiva va câştiga meciul
De la sosirea sa la Energia, antrenorul cipriot Antonis Constantinides a pus mare accent pe pregătirea echipei în faza defensivă. De multe ori, organizarea bună a apărării i-a adus şi succesul, ceea ce speră să se întâmple şi acum, când va întâlni Steaua: „Pentru a continua rezultatele pozitive pe care le-am avut până acum la meciurile de acasă, trebuie să facem mai multe lucruri pe teren, în primul rând trebuie să oprim aportul lor ofensiv, ritmul în care joacă, atât în seturi, cât şi în contraatac şi o să facem o greşeală foarte mare dacă la acest meci ne vom gândi mai mult la ofensivă decât la defensivă, dacă se va întâmpla acest lucru vom avea un risc foarte mare în ceea ce priveşte rezultatul final”, a mai declarat antrenorul Energiei.

Mack, plusul care trebuie să facă diferenţa
Recent, rosterul Energiei a primit întăriri, echipa gorjeană legitimându-l pe americanul Lamont Mack. Antrenorul Constantinides spune că extrema de forţă a Energiei vine cu o experienţă bogată şi nu doar va ajuta, ci va fi unul dintre jucătorii determinanţi ai echipei pe finalul sezonului: „Aveam nevoie de un jucător cu experienţă mare în campionatele din Europa, să înţeleagă ce înseamnă competiţia europeană şi să facă diferenţa în campionatul românesc. Pentru că urmează o perioadă foarte încărcată pentru noi în următoarele două luni, cu meciuri din trei în trei zile, ne era foarte greu să supravieţuim cu un roster doar de şase jucători străini, în cazul unor accidentări sau stări acumulate de oboseală, avem nevoie de un om în plus. Motivul pentru care a fost adus Lamont pe poziţia patru a fost în special din cauza problemelor pe care le-a acuzat Kremen cu glezna în ultima perioadă. Pentru a clarifica totul, Lamont nu este aici pentru a ne ajuta, el este aici pentru a face diferenţa. Trebuie să îi acordăm puţin credit pentru a se adapta la filosofia noastră de joc şi cu siguranţă ne va ajuta foarte mult. Dacă nu vom avea alte probleme medicale, Lamont va fi pregătit pentru meciul cu Le Mans”, a declarat antrenorul gorjenilor. Pe de altă parte, americanul se arată bucuros de oportunitatea ivită de a juca cu Energia: „Urmăresc statisticile din EuroChallenge şi EuroCup şi am văzut un progres major al acestei echipe şi astfel, când mi s-a ivit oportunitatea de a evolua aici, am fost foarte încântat. Am mai multe puncte forte, nu pot să spun că este unul singur, încerc să-mi îmbunătăţesc jocul zi de zi şi înainte şi după antrenament, pentru a fi la un nivel cât mai ridicat. Am fost primit foarte bine de toată lumea, sunt bucuros că putem termina sezonul aici şi să sperăm şi cu rezultate bune, colegii au fost minunaţi, antrenorii m-au primit foarte bine, sper să facem lucruri bune împreună”, a declarat Lamont Mack.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here