La Tismana – Continuă repararea drumurilor

430

DSC00205La Tismana, pregătirile pentru sărbătoarea Sfintei Marii continuă şi astăzi. Parcă se lucrează mai cu spor dacă s-a auzit de sosirea în localitate a preşedintelui Băsescu.
Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri din cadrul CJG Gorj se limitează doar la efectuarea de plombări puse pe ici pe colo. Dar reprezentanţii autorităţii locale se mulţumesc şi cu atât, decât să mai aibă un drum judeţean de proastă calitate. În reparaţii a intrat şi drumul ce duce spre poiana din Topeşti unde, încă de ieri, şi-au montat corturile micii comercianţi. „Vom mai lucra şi astăzi (n.r. vineri) pentru că trebuie să terminăm de plombat până la intrarea în poiană.

Acum vom vedea cât vor fi de rezistente lucrările făcute zilele astea”, declara Ilie Săitan, şef de district la Drumuri şi Poduri.

Nici localnicii nu s-au lăsat mai prejos. Mulţi dintre aceştia fac localnic tismanaultimele retuşuri pentru a întâmpina sărbătoarea aşa cum se cuvine. Se vopsesc gardurile, se tunde iarba pe la porţi, se repară faţadele caselor. Gelu Probaje, localnic în Tismana spune că în fiecare an se pregăteşte pentru Sfânta Marie Mare. Repară diferite lucruri prin gospodărie şi mai reînnoieşte câte ceva dacă se poate. „Acum vopsesc gardul, în fiecare an fac curăţenie generală înainte de 15 august”, spune bărbatul.
Cum Tismana este renumită pentru tradiţiile populare, târgul meşterilor populari se va desfăşura în centrul oraşului, chiar în faţa sediului autorităţii locale. Vor participă zece meşteşugari veniţi din toată ţara, cu diferite obiecte şi ţesături specifice zonelor pe care le reprezintă.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here