La Târgu-Jiu, Ziua Mondială a Sănătăţii, sărbătorită prin muncă

414

ambulanta (1)În acest an, Ziua Mondială a Sănătăţii este sărbătorită sub sloganul „Acţionează astăzi ca să poţi vindeca şi mâine”. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj marchează această zi prin realizarea unei informări în diverse locaţii. Personalul medical sărbătoreşte, însă, prin muncă.

Lipsa banilor, dar şi activitatea specifică a domeniului medical, îi determină pe cei care lucrează în sistem să sărbătorească Ziua Mondială a Sănătăţii prin muncă. Totuşi, cu fonduri puţine, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a reuşit să distribuie pliante şi fluturaşi pentru informarea gorjenilor. „În Gorj marcăm Ziua Mondială a Sănătăţii prin distribuirea de materiale informative. Am luat legătura cu toţi medicii de familie, cu spitalele, cabinetele şcolare şi asistenţii comunitari şi le-am dat materialele pentru a fi distribuite. Pentru alte acţiuni nu au fost bani, din păcate”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Angajaţii Ambulanţei sărbătoresc prin muncă

Datorită specificului activităţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, angajaţii săi sărbătoresc Ziua Mondială a Sănătăţii muncind. „Noi sărbătorim Ziua Mondială a Sănătăţii prin muncă pentru că suntem serviciu de urgenţă şi nu ne permitem să întrerupem activitatea”, a confirmat Cristi Aldescu, preşedintele Sindicatului „Ambulanţa” Gorj.

Şi în anii trecuţi salariaţii SJA au sărbătorit Ziua Mondială a Sănătăţii tot prin muncă, singurii care au putut să se bucure de această zi fiind cei care erau liberi.

DSP-ul atrage atenţia asupra antibioticelor

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj informează cetăţenii judeţului nostru cu privire la pericolul consumului excesiv de antibiotice şi fără sfatul medicului. „Antibioticele reprezintă o subclasă de agenţi antimicrobieni, activi numai împotriva bacteriilor, care pot fi natural derivaţi din bacterii, fungi sau sintetici. Ştiinţific, termenul „antibiotice” se referă numai la agenţi antimicrobieni naturali, dar acest text utilizează termenul „antibiotice” pentru a desemna toate medicamentele şi agenţii folosiţi împotriva infecţiilor bacteriene. Apariţia rezistenţei la antibiotice este un fenomen biologic natural care survine când se utilizează antibiotice. Rezistenţa la antibiotice rezultă din capacitatea bacteriilor de a rezista atacului cu antibiotice, care se poate dezvolta prin mutaţii sau prin dobândirea de gene de rezistenţă de la alte bacterii care sunt deja rezistente. Promotorii principali ai rezistenţei la antibiotice sunt uzul de antibiotice şi mai cu seamă abuzul de antibiotice (dar şi uzul impropriu sau în doze prea mici) precum şi răspândirea tulpinilor bacteriene deja rezistente sau a genelor care poartă informaţia de rezistenţă”, se arată în informarea DSP Gorj.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here